Logitech predstavlja prvi volan sa povratnom silom za Wii

Beograd, 21. avgust 2008 — Logitech Speed Force Wireless volan, prvi je model sa povratnom silom za popularnu igračku platformu, koji obezbeđuje realniji doživljaj vožnje na Wii konzoli. Logitechov najnoviji volan poseduje Nintendovu licencu i kompatibilan je sa igrom Need for Speed Undercover, kompanije Electronic Arts. Ovaj volan otvara mogućnost da i buduće igre sa vožnjom za Wii pruže vozačima osećaj povratne sile.

“Uzbuđeni smo što sa Nintendom i Electronic Artsom radimo na tome da doprinesemo realnom doživljaju vožnje na Wii konzoli tokom igranja Need for Speed Undercover”, rekao je Ruben Mukerje, Logitechov direktor marketinga proizvoda za igranje. “Logitech je više od decenije lider u tehnologiji povratnih sila i sigurni smo da će naša platforma za vožnju biti nezamenjiv deo trkačkog iskustva na konzoli Wii kako se bude pojavljivalo sve više igrica koje su kompatibilne sa njom.”

“Kao deo najpopularnije trkačke franšize, Need for Speed je posvećen pružanju superiornog trkačkog iskustva”, objasnio je Lari La Pjer, potpredsednik kompanije Black Box koja razvija Need for Speed. “Vlasnici konzole Wii će, od novembra 2008. godine, uz Logitechov realizam povratne sile u potpunosti moći da iskuse uzbuđenje potere u igri Need for Speed Undercover.”

Logitech Speed Force Wireless se lako podešava i pakuje nakon igranja zahvaljujući jednodelnom dizajnu koji omogućava upotrebu volana bez obzira na to da li sedite u fotelji, na kauču ili podu. Kontrole za gas i kočenje nalaze se na samom volanu, a baza za držanje u krilu lako se proširuje i omogućava komforno igranje bez sedenja za stolom. Uz to, poznate Wii kontrole olakšavaju i kretanje kroz menije u igri.

Za Logitech Speed Force Wireless ne postoji kabl za povezivanje sa konzolom. Ukoliko ste do 10 metara udaljeni od konzole možete uživati u vožnji bez kašnjenja signala zahvaljujući Logitechovoj 2,4 GHz bežičnoj tehnologiji. Sve što je potrebno da uradite da biste počeli trku jeste da povežete USB prijemnik na Wii, utaknete volan u struju, ubacite Need for Speed Undercover, namestite podlogu za krilo onako kako vam najviše odgovara i sačekate da igra počne. Nema nameštanja i sklapanja. Kad završite sa igranjem, USB prijemnik možete lako odložiti u posebno pripremljen prostor na dnu volana.

LOGITECHOVA TEHNOLOGIJA POVRATNIH SILA

Otkako je 1998. godine predstavila prvi proizvod sa povratnom silom, kompanija je predstavila 19 modela volana koji koriste tu tehnologiju. Više od 100 trkačkih igara podržalo je Logitechovu tehnologiju povratnih sila na više igračkih platformi.

Tokom igranja, standardni kontroleri ne omogućavaju da se u potpunosti oseti uzbuđenje koje čini trkanje uz povratnu silu. Za razliku od rambl i tehnologije povratne vibracije, povratna sila stvara osećaj precizno usmeren i potpuno simulira sile koje se osećaju tokom vožnje. Upotrebom naprednog softvera i elektronike, povratna sila pomera volan tako da se stiče utisak delovanja stvarnih spoljnih sila.

O IGRI NEED FOR SPEED UNDERCOVER

Igra Need for Speed Undercover vraća se igračkim korenima i ponovo uvodi vratolomne jurnjave sa policijom i spektakularne borbe na autoputu. Igrači će otkriti svet visokih uloga i brze akcije u nekim od najpoželjnijih automobila sveta. Potpuno nov Heroic Driving Engine unapređuje akciju, a igrači proživljavaju dramatične priče kroz fantastične, holivudski napravljene scene.

CENA I DOSTUPNOST

Logitech Speed Force Wireless trebalo bi da bude dostupan u Evropi početkom novembra po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 79,99 evra.

Need for Speed Undercover razvija kompanija Black Box iz Vankuvera (Kanada) i trebalo bi da se pojavi u prodaji ovog novembra. Biće dostupan za konzole Xbox 360, PLAYSTATION 3 i Wii kao i za PlayStation 2, Nintendo DS, PSP (PlayStation Portable) prenosni sistem za zabavu, PC platformu i mobilne uređaje. Više informacija možete naći na www.needforspeed.com

tnews