Telenorov umetnički kalendar za 2010.

Juče je predstavljen Telenorov umetnički kalendar „2010 okreni i kreni“, koji čini 12 zelenih krugova, osmišljenih da podsećaju na bogatstvo prirode, njenu važnost i lepotu. Kombinovanjem krugova, na početku svakog meseca u 2010, moguće je osmisliti ličnu akciju za očuvanje životne sredine.

Autori dizajna su Nataša Ilinčić i Jugoslava Kljakić, poznate po izradi projekata koji promovišu održivi pristup u dizajnu. Primena novih tehnologija, kombinovanje prirodnih materijala i neiskorišćenog otpada u radu, kao i želja da dođu do kreativnih odgovora na savremenu ekološku krizu, zajedničke su vrednosti koje su ih spojile sa Telenorom.

„Cilj nam je da korisnika uključimo u aktivno upotrebljavanje predmeta koje dizajniramo i ostavimo mu prostora da sam deluje. U isto vreme i da nenametljivo podsećamo na jednu od najvažnijih tema današnjice – ekologiju. Verujem da smo zajedno sa kreativnim timom Telenora postigli to, i mnogo više. Kalendar je nastao kao dobar spoj inspiracije i organizacije“, rekla je na promociji kalendara Nataša Ilinčić.

Ovo je treći kalendar koji Telenor pravi u saradnji sa domaćim umetnicima. Ovogodišnja saradnja sa grupom „od-do“ predstavlja krunu dosadašnjeg rada kompanije na ekološkim projektima.

„Za Telenor, umetnost opipljivo i vidljivo odslikava vrednosti do kojih držimo – inovatorstvo i kreativnost. Zato smo uvek spremni da podstaknemo i podržimo umetničke projekte, posebno onda kada ih je moguće povezati sa još jednim našim strateškim opredeljenjem – zaštitom životne sredine. Ovogodišnji kalendar spaja ta dva nama važna koncepta”, kaže Ćel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora.

I prethodna dva kalendara izrodila su se iz većih projekata. Prvi kalendar „Moj zid, tvoj izazov“, Aleksandra Maćaševa, predstavljao je reprodukciju 12 najboljih radova sa nagrađenog konkursa za dizajn Telenorovih tapeta, a drugi, za 2009, nazvan „Novo lice grada“, Igora Oršolića, predstavljao je projekte kojima je Telenor fondacija podržala oslikavanje murala u gradovima Srbije.

|Search:Find More About Telenorov umetnički kalendar za 2010.|

[ad#ad-post1]