Sve više Internet računara sa novim procesorom Atom

Proizvođači računara, uključujući Dell i Fujitsu, počeli su da predstavljaju prenosive Internet računare bazirane na najnovijem Intelovom procesoru Atom koji je manjih dimenzija i troši manje energije.

Fujitsu je najavio svoj LifeBook MH380, dok je Dell redizajnirao svoj Mini 10. Oba računara iskoristila su činjenicu da je novi procesor štedljiviji i manjih dimenzija. Jednojezgarni Atom je 60% manji od svog prethodnika i troši do 20% manje energije.

Unapređeni Mini 10 podržava video zapis visoke definicije. Po ceni od 299 dolara kupac dobija ekran dijagonale 10,1 inč i bateriju koja između dva punjenja traje do 9,5 sati.

Težina Internet računara biće oko 1,25 kilograma i isporučivaće se sa jednim od sledećih operativnih sistema: Windows 7 Starter, Windows XP Home i Linux Ubuntu. Isporuka prenosnika počeće krajem januara.

Fujitsuov model MH380 ima poboljšanu grafiku i procesor u odnosu na ranije modele. Računar mase 1,5 kg prodavaće se po ceni od 449 dolara. Isporučivaće se sa šestoćelijskom baterijom koja nudi šest sati autonomije.

MH380 biće dostupan širom sveta u januaru naredne godine.

|Search:Find More About Sve više Internet računara sa novim procesorom Atom|

[ad#ad-post1]