Mobilni magazin proglasio HTC Hero za telefon godine

Beograd, 25. decembar 2009. – Mobilni magazin, vodeći domaći tech.life časopis, proglasio je, na juče održanoj konferenciji, najbolje mobilne telefone u 2009. godini. Ekrani osetljivi na dodir, sve veći broj modela sa QWERTY tastaturama, kao i pojava novog operativnog sistema za mobilne telefone, Android obeležili su „mobilnu“ godina za nama. Ovi trendovi su uzrokovali i pojavu novih modela koji se odlikuju naprednim karakteristikama, kao što su kompletna podrške za poslovne aplikacije, napredna multimedijalna podrška i dr. S tim u vezi postojećim kategorijama, dodata je i nova – „All-rounder“.

Po mišljenju Mobilnog magazina, titula telefona godine pripala je modelu HTC Hero. Ovaj model je i najzaslužniji za promociju novog operativnog sistema – Android, koji je preko noći osvojio korisnike širom planete. HTC Hero korisnicima nudi napredne funkcije, lakoću korišćenja i najbolju moguću Interenet povezanost, kako preko odličnih email klijenata i web pretraživača, tako i preko socijalnih mreže, kao što su Facebook, Twitter i Flickr.

Zahvaljujući se na dobijenoj nagradi, predstavnica kompanije HTC, gospođica Snežana Rosić, izjavila je – „Hero je telefon koji je i u našoj kompaniji obeležio ovu godinu, a nagrade koje je osvojio govore u prilog tome da smo uradili odličan posao. Naravno, mi se ovde nećemo zaustaviti, tako da ovom prilikom mogu da najavim dolazak u 2010. godini i drugih inovativnih modela.“

Po kategorijama, najuspešnija je kompanija Samsung Electronics su čak tri priznanja – „All-rounder“ (Samsung S8000 Jet), „Best for Multimedia“ (Samsung S8000 Jet) i „Simple and Effective“ (Samsung S3650 Corby). Uz to, Samsung je osvojio u najviše nominacija – čak osam. Nokia je osvojila titulu u kategoriji „Mainstreamer“ za model Nokia 6700 Classsic i imala je sedam nominacija. LG BL40 New Chocolate je odneo „Fashion Star“ titulu, a telefoni ove kompanije su imali i pet nominacija. Uz četiri nominacije, Sony Ericsson je sa modelom Xperia X1 najbolji u kategoriji „The Business Tool“. Pored titule telefona godine, HTC je imao i pet nominacija.

Ovom prilikom proglašena je i prva Miss Mobilni, koja je izabrana glasovima posetilaca sajta www.mobilnimagazin.com. Titulu je osvojila Ana Stojanović, devojka koja je krasila naslovnu stranu majskog broja Mobilnog magazina. Pored titule, Ana je dobila i Samsung digitalni fotoaparat, dar sponzora izbora za Miss Mobilni 2009 – kompanije Stav.

Kompletan spisak pobednika i nominovanih

Kategorija „Best of the Best“
Pobednik – HTC Hero

Kategorija „All-rounder“
Pobednik – Samsung S8000 Jet
Nominovani – HTC HD2, Samsung S8000 Jet, HTC Hero, Nokia N97, LG KM900 Arena

Kategorija „Best for Multimedia“
Pobednik – Samsung M8910 Pixon12
Nominovani – Samsung M8910 Pixon12, Nokia 5800 XpressMusic, Sony Ericsson W995, LG Viewty Smart, Samsung I8000 Omnia II

Kategorija „The Business Tool“
Pobednik – Sony Ericsson Xperia X1
Nominovani – Sony Ericsson Xperia X1, HTC TouchPro II, Blackberry 8900 Curve, Samsung OmniaPro B7610, Nokia E75

Kategorija „Mainstreamer“
Pobednik – Nokia 6700 Classic
Nominovani – Nokia 6700 Classic, Samsung S5230 Star, LG KP500 Cookie, Sony Ericsson W395, HTC Tattoo

Kategorija „Fashion Star“
Pobednik – LG BL40 Hot Chocolate
Nominovani – LG BL40 Hot Chocolate, LG GD900 Crystal, HTC Tattoo, Nokia 8800 Gold Arte, Samsung S3650 Corby

Kategorija „Simple and Effective“
Pobednik – Samsung S3650 Corby
Nominovani – Samsung S3650 Corby, Sony Ericsson S312, Nokia 2700 Classic, Samsung S3100, Nokia 3720 Classic

|Search:Find More About Mobilni magazin proglasio HTC Hero za telefon godine|

[ad#ad-post1]

tnews