Šta direktor IBM-a misli o dominaciji Googlea?

Samjuel Palmizano je u poslednjih desetak godina od kako se nalazi na najvišim pozicijama u IBM-u transformisao ovu kompaniju tako da više nije samo proizvođač velikih centralnih računara već je uključena i u čitav niz drugih poslova širom sveta i za razliku od mnogih drugih tehnoloških kompanija još uvek raste. I pored svoje starosti IBM ima energiju deteta. Vrednost deonica mu je porasla za 54%, profit je porastao, a njegova strategija „Pametnija planeta“ izgleda jaka.

U prošlonedeljnom izdanju finansijskog časopisa Barron’s u povećem članku posvećenom najvećoj IT kompaniji na svetu, navedeno je i nekoliko zanimljivih mišljenja njenog izvršnog direktora o raznim temama. Pošto je Google sve više zainteresovan za poslovanje s kompanijama i oblak računarstvo, pojavilo se i neizbežno pitanje „Da li je Google nezaustavljiv“. Palmizanov odgovor je bio direktan i osvežavajuće objektivan:

„Hoće li Google postati računarska platforma za kompanije? Hoće li banke početi da posluju koristeći Google? Hoće li neka avio kompanija poslovati koristeći Google? Hoće li IBM svoje lance snabdevanja voditi koristeći Google? Hoće li indijski Bharti Wireless raditi koristeći Google? Hoće li bankarski sistem Kine koji smo mi sagradili preći na Google? Hoće li mreža Ruske centralne banke koju gradimo preći na Google? Neće.“

|Search:Find More About Šta direktor IBM-a misli o dominaciji Googlea?|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro