NVIDIA GeForce GTX 570 grafički procesor

NVIDIA GeForce GTX 570 grafički procesor pruža gejmerima eksplozivne perfomanse i tišinu pri gejmingu

Na genetskoj osnovi GTX 580 čipa, taman na vreme za praznike

SANTA KLARA, Kalifornija—7. decembar 2010. Ubrzo nakon prošlomesečnog uspešnog lansiranja GeForce® GTX 580 grafičkog procesora  (GPU-a), NVIDIA® danas najavljuje trenutnu dostupnost GeForce GTX 570 grafičkog procesora, najnovijeg člana u svojoj GTX 500 seriji DirectX 11 (DX11) grafičkih procesora dizajniranih za računarske platforme PC entuzijasta. GeForce GTX 570 donosi novi nivo odnosa cene i perfomansi u kategoriji DX11 kartica na PC igračkom tržištu dok u isto vreme osigurava tišinu pri radu. Kartice sa pomenutim čipom su dostupne počev od danas kod vodećih svetskih partnera, uključujući ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac i druge.

Kao i svi “DX11 Done Right”  GPU-ovi kompanije NVIDIA, GTX 570 donosi najbrže perfomanse na svetu kada su u pitanju DirectX 11 (DX11) igre, u svojoj klasi. Ukoliko ga uporedimo sa najbližim konkurentima, GTX 570 je do 128 posto brži1 u najnovijim DX11 igrama današnjice pri korišćenju tesalacije, i čak 30 posto brži2 u igrama prethodne DX9 i DX10  generacije. Sa toliko perfomansi ispod haube nije ni čudo zašto GeForce GPU-ovi ostaju broj jedan GPU brend na svetu kada su u pitanju kućni korisnici.

Sa punom podrškom za NVIDIA 3D Vision™  i NVIDIA Surround™  tehnologije, GeForce GTX 570 GPU takođe osigurava snagu i širinu video magistrale koja je potrebna kako bi iskusili igre i Blu-ray filmove u visokoj rezoluciji i fenomenalnoj stereoskopskoj 3D tehnologiji na jednom monitoru ili na tri monitora kako bi dobili okružujuć i potpun doživljaj. A uz NVIDIA SLI™ tehnologiju , najskalabilniju multi-GPU platformu industrije igrači će biti oduševljeni ogromnim povećanjem gejming perfomansi dodavanjem druge GeForce GTX 570 karte u svoj sistem.

Napomena urednicima: Ukoliko želite da skinete fotografije GTX 570 kartice molimo posetite sledeću adresu: http://bit.ly/gUwjtm

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,600 U.S. patenata, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju, posetite www.nvidia.com

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: benefitima, karakteristikama, uticaju i mogućnostima GeForce GTX500 serije GPU-a; u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: razvoj efikasnije ili brže tehnologije, dizajn, proizvodnja ili greške u software-u, uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija, promene u zahtevima i željama korisnika i odnosima; izbor različitih standarda od strane potrošača ili konkurentskih proizvoda; promena u industrijskim standardnima i okruženju; neočekivan gubitak performansi naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u druge sisteme kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission uključujući obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 2 maja  2010. Kopije izveštaja popunjene od SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse, NVIDIA se ograničava od bilo kakve odgovornosti za ova mišljenja koja bi mogla da prouzrokuju određene okolnosti.

# # #

© 2010 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA, NVIDIA logo, GeForce, 3D Vision, PhysX i CUDA su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster