Page 1 Исправка вести поводом датума увођења ћириличког домена „.срб“

У Привредној комори Србије, 10. марта одржана је једнодневна конференција

„Дан интернет домена Србије“, којом је обележена трећа годишњица од почетка регистрације домена „.rs“. Конференцију је организовао Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС), а посвећена је развоју интернета у оквиру доменског простора Србије.
Новинска агенција Бета и више штампаних и електронских медија, у својим извештајима са конференције ДИДС 2011, непрецизно су из саопштења РНИДС-а пренели информације везане за датум почетка регистрације ћириличког домена „.срб“.
Прецизна информација из саопштења РНИДС-а, објављеног поводом одржане конференције „Дан интернет домена Србије“, а односи се на увођење ћириличког домена „.срб“, треба да гласи: „Интернет корпорација за додељена имена и бројеве (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, ICANN), прихватила је предлог Регистра националног интернет домена Србије да ознака „срб“ буде ћирилички домен Србије и доделила ову ознаку нашој земљи за други национални домен на интернету.
РНИДС је 11. фебруара 2011. послао документацију организацији IANA за делегирање управљања .срб доменом. Подршку да РНИДС управља „.срб“ доменом пружило је више од 20 организација, а достављена је и документација која доказује техничку, административну и финансијску оспособљеност РНИДС-а.
Очекује се да до краја априла процес делегирања ћириличког домена РНИДС-у буде завршен, а почетак регистрације домена „.срб“ за постојеће кориснике домена „.rs“, очекује се од 15. маја 2011.“

 

newsmaster