Kompanija Lenovo dobila „Red dot“ nagradu za dizajn

Dizajnerski tim kompanija Lenovo nagrađen je „red dot” nagradom za 2013. godinu.To je počasna nagrada kojom je pohvaljen dosledni kvalitetni dizajn kompanije Lenovo
Milano, 10. april 2013 – Kompanija Lenovo danas je objavila da je nemačka „red dot“ nagrada, jedna od svetski najprestižnijih nagrada za dizajn, dodeljena kompaniji Lenovo. Jedan od nagrađenih proizvoda kompanije Lenovo jeste model IdeaPad U430s, koji je dobio nagradu „red dot best of the best“. Još jedna, možda i značajnija nagrada, jeste počasna nagrada koja je dodeljena dizajnerskom timu kompanije Lenovo, koji je, među mnoštvom konkurenata, osvojio „red dot“ nagradu za najbolji dizajnerski tim 2013 godine.

For a gallery :



Ova jedinstvena nagrada, za koju ne mogu da se prijave ni jedna kompanija niti dizajneri, odaje počast kompanijskoj strategiji prema kojoj inovativni proizvodi visokog kvaliteta opravdano utiču na poslovni uspeh. Ovu tvrdnju – kako ju je i sama „red dot“ organizacija opisala – „dizajnerski i korisnički tim kompanije Lenovo i više nego zadovoljava. Godinama ova kompanija impresionira žiri svojim proizvodima i nesvakidašnjim dizajnerskim kvalitetom.“
Kako bi postao najbolji dizajnerski tim godine, tim kompanije Lenovo takmičio se sa drugim dizajnerskim timovima iz celog sveta u domenima inovacija, tehnologije, timskog rada i performansi. Još od 1988. godine „red dot“ bira jedan dizajnerski tim svake godine koji menja tržište širom sveta kroz dosledne dizajnerske inovacije. Lista skorašnjih dobitnika obuhvata neke od čuvenih kompanija kao što su Nokia, Addidas, BMW, Bose i Porsche.

Kompanija Lenovo je prva kineska kompanija koja je osvojila „red dot“ nagradu za najbolji dizajnerski tim  godine, što svedoči o internacionalnim inovacijama i dizajnu ove kompanije, a to je značajna prednost kako na domaćem, tako i na svetskom tržištu, jer su korisnici iznova i iznova pokali da je dizajn zaista bitan. Ova počasna nagrada predstavlja ključni trenutak za kompaniju Lenovo i priznanje da njihove inovacije preuzimaju vođstva u domenu tehnoligije i dizajna u celom svetu.

Kompanija Lenovo je ponosna na svoje dosadašnje nagrade „red dot: product design“ kojih ima 21. Najveće nagrade – „te best of the best“ dobili su sledeći proizvodi: Lenovo IdeaPad U430s (2013), ThinkCentre Edge 91 (2012) i Yoga Concept (2005). Sva ova „red dot“ priznanja ilustruju to da kompanija Lenovo konstantno pruža odličan dizajn i da veoma ozbiljno shvata dizajniranje novih inovativnih i stilizovanih modela za svoje potrošače širom sveta.

 

„Kompanija Lenovo ima istinski internacionalan pristup, snažan dizajnerski sektor unutar same kompanije i intezivni fokus na kvalitet“, objasnio je inicijator i direktor „red dot“-a, prof. dr Peter Zec. „Dodao bih i da je kompanija Lenovo bila uspešna kada su u pitanju „red dot“ nagrade i 2012, a i 2013. godine. Od kada je Yao Yingjia preuzeo vođstvo u timu, ova kompanija je dobila najbolje pojedinačne nagrade, „red dot: best of the best“, kao i mnoge druge „red dot“ nagrade. On je uspeo da pronađe pravi dizajnerski jezik koji se razume širom sveta. Njegova otvorenost se reflektuje u jedinstvenim formama i aplikacijama, kao i u korišćenju originalnih materijala, koje nikada pre nismo imali prilike da vidimo u notbukovima i tablet računarima. Stoga mi je čast da zasluženo uručim počasnu nagradu „red dot“ za najbolji dizajnerski tim 2013. godine kompaniji Lenovo“.

 

„Ova istorijska nagrada je jako značajna za naš dizajnerski i korisnički tim jer ona potvrđuje naš dosledni, inovativni i kvalitetni dizajn u proteklih par godina“, dodao je Yao Yingjia, potpresednik i upravnik dizajnerskog i korisničkog tima kompanije Lenovo. „Kompaija Lenovo je posvećena tome da postane svetski lider u PC Plus eri, eri tableta, pametnih telefona, pametnih televizora i računara. Kako bi postigli ovaj cilj, dizajnerski i korisnički tim kompanije Lenovo će nastaviti da primenjuje naše PC iskustvo, preduzetničku predvidivost i odlični inovativni dizajn, kako bi našim korisnicima pružila proizvode koji su pouzdani, funkcionalni, visokih performansi, laki za korišćenje i naravno lepi na oko. Nagrada za najbolji dizajnerski tim godine jeste podstrek i inspiracija da nastavimo da se trudimo da budemo deo tima, ako ne i glavni, za razvoj svetskog dizajna i trend korisničkih iskustava.“

 

 

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) jeste tehnološka kompanija vredna 21 milijardu američkih dolara, prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara u svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster