Ericsson istraživanje: Video igre postaju mejnstrim

ericsson_logoKako je sve veći broj ljudi i uređaja direktno povezan, menjaju se i same industrije, a među njima i industrija video igara. To potvrđuje i nova Ericssonova studija, koja prikazuje kako se industrija video igara konstantno menja i prihvata nove tehnološke trendove. Igranje video igara tokom poslednje decenije postalo je društveno prihvatljivo, odnosno deo mejnstrim kulture današnjice, a sami igrači najviše teže ka socijalizaciji u njima. Upravo to je rezultovalo velikim promenama na polju uređaja, ali i platformi za igru koje se konstantno unapređuju, kako bi igračima ponudile što bolje igračko iskustvo.

Percepcija javnosti je nekada bila da su video igre namenjene isključivo tehnološki orijentisanoj i povučenoj grupi ljudi. Danas to više nije slučaj, jer su igre prisutne u svim slojevima društva, pre svega zahvaljujući mobilnim uređajima i servisima koji su namenjeni širokoj publici.

Profil današnjih „gejmera“ se konstantno menja. Prema istraživanju, čak 85 odsto populacije, starosne dobi između 16 i 59 godina, Južne Koreje igra video igre, dok ih je 75 odsto u SAD-u, a 53 odsto u Brazilu.

Kao najveći problem prilikom igranja video igara, „gejmeri“ ističu prekide tokom igranja. To mogu biti različiti tehnički problemi ili reklame koje prekidaju igranje. Takođe, konekcija je veoma važan faktor, jer je njen kvalitet primaran prilikom online igranja.

Ericsson je istraživanje sproveo u SAD-u, Južnoj Koreji i Brazilu. Učestvovalo je 60 profesionalnih „gejmera“, 8.000 online korisnika i 13 eksperata iz industrije video igara.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2013. godini je bio 227,4 milijarde SEK (34.9 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericsson