Novi, super brzi i nagrađivani AOC AGON 3 zakrivljeni monitori od sada dostupni u prodavnicama

Aoc Logo

Beograd, 10. januar 2019. – Specijalista za monitore AOC s ponosom najavljuje dolazak zakrivljenih AG273QCG (Nvidia G-SYNC) i AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR) monitora treće generacije AGON gejming serije. Ova AOC-ova obnovljena i redizajnirana premium gejming serija monitora od ovog meseca dostupna je i u specijalizovanim prodavnicama. Dizajnirani za one hardkor gejmere, AGON 3 modeli donose jednake karakteristike kao i stariji AGON modeli poput stope osvežavanja do 165 Hz, visoka brzina odziva od 1 ms ali AGON 3 dolaze s najnovijom tehnologijom kao što je AMD FreeSync 2 HDR i osvežen, uglađen dizajn. Upravo je to AG273QCG modelu doprinelo osvajanju jedne od najpriznatijih globalnih nagrada za dizajn Red Dot Design Award 2018. Zahvaljujući vrlo visokim stopama osvežavanja od 165 hz kod AG273QCG modela i 144 Hz kod AG273QCX modela, vrlo brzo vreme odziva te varijabilne tehnologije osvežavanja, oba monitora idealna su za brze igre.

Kompetitivni monitori za kompetitivne igrače

AOC je lansirao svoju prvu premium liniju gejming monitora AGON (starogrča riječ za kompetitivnost, antagonizam, borba) još u 2016. godini. AGON monitori prve generacije poput AG271QX modela odmah su postali nagrađivani, dok se AG251FZ model etablirao kao osnovni proizvod za esport timove i turnire. Druga generacija AGON monitora proširila je svoju liniju su ultra širokim i zakrivljenim modelima različitih veličina (od 27 do čak 35 inča), kao što je AG352UCG modela. Sada, treća, AGON 3 generacija monitora je ovde s impresivnim specifikacijama, privlačnim dizajnom i više gejming karkteristika nego ikad.

Specifikacije

27 inčni AG273QCG model opremljen je zakrivljenim (radijus od 1800 mm) TN panelom u QHD rezoluciji (2560 x 1440), podržava Nvidia G-SYNC te dolazi s visokom stopom osvežavanja od ogromnih 165 Hz i vremenom odziva od 1ms. Korisnici podržanih Nvidia grafičkih kartica mogu omogućiti G-SYNC-u da eliminiše kidanje i zastajkivanje slike kao i da uskladi brzinu osvežavanja monitora s frameratom njihovog GPU-a.

Visoko osvetljenje od 400 nita osigurava da se monitor može nesmetano koristiti čak i u najsvetlijim prostorijama. Dva ugrađena zvučnika od 2 W s DTS-om zaokružuju celokupni audio vizuelni paket.

S druge strane, 27 inčni HDR AG273QCX monitor opremljen se sličnim zakrivljenim (1800mm radijusa) VA panelom u QHD rezoluciji sa stopom osvežavanja od 144 Hz. Zahvaljujući visokom osvetljenju od 400 nita, ovaj monitor podržava HDR standard – VESA DisplayHDR 400. Uz HDR, monitor se takođe može pohvaliti AMD FreeSync 2 HDR tehnologijom koja ublažuje ulazno kašnjenje koje može biti uzrokovano HDR-ovim mapiranjem tonova, kompenzuje niske frekvencije (LFC) i uklanja kidanje ili zastajkivanje slike. Statička razmera kontrasta VA panela 3000:1 i 90 posto DCI-P3 pokrivenosti donose životnije vizuale s dubljim crnim tonovima i življim bojama uz široki ugao gledanja od 178 stepeni. Visok odziv zagarantovan je vremenom odziva od 1 ms, što se postiže strobe tehnikom. 2 ugrađena 5 W zvučnika na AG273QCX takođe su DTS kompatibilni.

Oba monitora opremljena su s ultra tankim okvirom što omogućuje besprekorno postavljanje više monitora jedno uz drugog. Monitori su takođe ergonomski podešeni jer nude podešavanje visine do 110 mm kao i opcije naginjanja i zakretanja. Sa zadnje strane nalazi se AGON Game Lights dodatak koji pokriva više od 100.000 boja koje se mogu podesiti u zavisnosti od video igre i preferencijama korisnika. Crveno, elegantno ugaono postolje AG273QCG modela,  srebrno postolje AG273QCX modela čvrsto staju na sto bez zauzimanja puno prostora. Radijus zakrivljenosti od 1800 mm na oba monitora povećavaju doživljaj uranjanja u sadržaj i kreiraju udobno vizuelno zadovoljstvo gledanja s jednog kraja ekrana do drugog. Već poznati uvlačiv držač za slušalice kod novih je modela redizajniran i udvostručen i sada se držač nalazi sa svake strane monitora. Za jednostavno postavljanje i rastavljanje (na turnirima, LAN događanjima), postolje se može montirati s mehanizmom jednog klika bez vijaka, a ručka za nošenje omogućuje jednostavan transport. AG273QCX model dolazi i s redizajniranim, uglađenim daljinskim upravljačem – AOC Game Pad koji omogućuje jednostavno postavljanje različitih OSD postavki.

Dodatne karakteristike

Osim izuzetno širokog raspona karakteristika koje su navedene prethodno u tekstu, oba monitora sadrže i sledeće:

  • AOC Game Color, pomoću koje korisnici mogu podesiti zasićenje boje za bolje nivoe sivih nijansi i detaljnije slike,
  • AOC Game Modes, sa specifičnim poboljšanjima namijenjenim različitim gejming žanrovima
  • AOC Shadow Control, za podešavanje stepena senki za bolji pogled na tamnija područja bez uticaja na ostatak ekrana
  • AOC Dial Point, postavlja pokazatelj ciljanja tako da gejmeri uvek mogu imati označeno središnje mesto akcije
  • FPS Frame Counter, sloj koji prikazuje trenutne sličice po sekundi
  • Flicker Free tehnologija, smanjuje neudobnost za oči i umor očiju
  • novi, ažurirani OSD sa svežim, modernim izgledom i dodatni softverski OSD (G-Menu) za još bolje prilagođavanje.

Ova dva AGON 3 monitora bila su najavljena, isprobana i visoko ocenjena od strane novinara u Gamescom sajmu 2018, a od sada su dostupni na virtuelnim i fizičkim policama prodavnica za igrače koji će u njima sigurno uživati.

AOC AG273QCX i AG273QCG bit će dostupni od januara ove godine po preporučenim maloprodajnim cenama od:

AOC AG273QCX – 82.629,00 din. (bez PDV-a)
AOC AG273QCG – 94.449,00 din. (bez PDV-a)

 

O AOC-u

AOC je jedan od najboljih globalnih brandova na tržištu monitora. Visok kvalitet, prvorazredna usluga, atraktivan dizajn, kao i ekološki, ergonomski i inovativni proizvodi po konkurentnim cenama razlozi su zašto sve više i više potrošača,  distribucijskih partnera i čelnika komanija ima poverenje u AOC. AOC monitori se prilagođavaju svakom korisniku, bilo da se radi o poslovnom, privatnom ili gejming sadržaju. AOC je podružnica TPV Technology Limited, najvećeg svetskog proizvođača LCD monitora.

Za više informacija o kompaniji AOC i njenim proizvodima posetite internet stranicu  www.aoc-europe.com .

Izvor:  Vidamedia d.o.o

newsmaster