Kaspersky Mobile Security osvaja nagradu „AV-Test Certified”

Kaspersky Lab
Kaspersky Lab

Moćno bezbednosno rešenje za Android smart telefone dokazalo je svoj kvalitet dobijanjem visokih ocena za zaštitu i upotrebljivost

Kompanija Kaspersky Lab saopštila je da je njeno bezbednosno rešenje namenjeno Android smart telefonima, Kaspersky Mobile Security, osvojilo AV-Test sertifikat na nezavisnom testiranju sprovedenom u maju 2013. godine.

Tokom testiranja, glavni zadatak stručnjaka iz instituta AV-Test.org bio je da procene koliko su uspešna različita bezbednosna rešenja u identifikaciji i blokiranju zlonamernih programa. Rezultati su pokazali da je Kasperski Mobile Security uspešno blokirao 99,2 odsto od 2.545 zlonamernih aplikacija korišćenih na testu, dok je prosečna stopa detekcije među svim testiranim rešenjima iznosila ukupno 96 odsto. Pritom, softver kompanije Kaspersky Lab nijednom nije pogrešno identifikovao potencijalnu opasnost.

„Pojedini proizvodi otkrili su samo 58 odsto od ukupnog uzorka Android virusa i time pali na testu. Kasperski je, međutim, bez problema osvojio AV-TEST sertifikat zbog odlične stope zaštite od 99 odsto“, rekao je Andreas Marks, izvršni direktor instituta AV-Test.

Stručnjaci su takođe ocenjivali uticaj sigurnosnih proizvoda na ukupne performanse smart telefona i zaključili da je rešenje kompanije Kaspersky Lab ekonomično, kako za potrošnju procesora, tako i za korišćenje interneta. Ukratko, proizvod Kaspersky Mobile Security je dobio savršenih 6 bodova u kategoriji „upotrebljivost“.

Na testu se takođe gledalo koje dodatne karakteristike pojedino rešenje nudi, poput mera protiv krađe informacija, dodatne zaštite pretraživača, filtriranja poruka i poziva, i tako dalje. I u ovom slučaju, proizvod Kaspersky Mobile Security bio je među najboljim u grupi od 30 bezbednosnih rešenja različitih proizvođača.

„Sajber-kriminal je sve više usmeren na Android uređaje; 99 odsto svih virusa na telefonima je namenjeno ovoj platformi“, istakao je Oleg Išanov, direktor Anti-Malware odeljenja kompanije Kaspersky Lab. „Ulažemo ogromne napore da bismo korisnicima Kaspersky Lab proizvoda za mobilne uređaje obezbedili visoke standarde zaštite. Međutim, moramo biti svesni činjenice da je antivirusno rešenje samo jedna od mnogih aplikacija koje korisnici smart telefona upotrebljavaju, tako da ona sa jedne strane treba da pruži najviši nivo zaštite, dok sa druge strane ne sme da ometa rad procesora i saobraćaj na mreži.“

Nagrada instituta AV-Test.org je samo jedno u nizu priznanja koja su nezavisni stručnjaci dali naprednoj bezbednosnoj tehnologiji kompanije Kaspersky Lab za mobilne uređaje. U septembru prošle godine, dve nezavisne organizacije za testiranje – AV-Comparatives i PC Security Labs – su prepoznale kvalitet proizvoda Kaspersky Mobile Security i dodelile mu vrhunske nagrade na osnovu svojih antivirus testova.
Za više informacija o procedurama i rezultatima testiranja, posetite AV-Test.org.

 

O kompaniji Kaspersky Lab

 

Kaspersky Lab je najveći svetski privatni prodavac bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. * Tokom svoje petnaestogodišnje istorije kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i pruža efektivna digitalna bezbednosna rešenja za potrošače, mala i srednja preduzeća i velike kompanije. Kompanija trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija širom sveta, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu: www.kaspersky.com.

 

newsmaster