Canon telefoto objektiv sa zumom visokog kvaliteta

Novi osnovni Canon telefoto objektiv sa zumom visokog kvaliteta za profesionalce EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

Beograd, 11. januar, 2010. – Kompanija Canon pridodala je novi telefoto objektiv sa zumom EF 70-200mm f/2.8L IS II USM svojoj proslavljenoj L-seriji. Ovaj objektiv je naslednik izuzetno popularnog EF 70-200mm f/2.8L IS USM, i u svim oblastima nudi poboljšane performanse.

Model EF 70-200mm f/2.8L IS II USM je dostojan naslednik L-serije objektiva i pruža optičku izvrsnost u najzahtevnijim i najizazovnijim situacijama. Ovaj objektiv je, osim što je interni optički sistem obnovljen, praktično ponovo razvijen i to na osnovu informacija dobijenih od korisnika, pa je sada jednako robustan i pouzdan koliko je i optički napredan.

„Fotografi ‘Rojtersa’ su godinama koristili objektiv EF 70-200mm f/2.8L IS USM koji im je pružao izuzetnu fleksibilnost,“ komentariše urednik produkcije u Rojtersu Kevin Kombs. „Žižna daljina, brzina blende i stabilizacija slike doprinose da ovo bude pravi radni objektiv koji će se naći u torbama mnogih profesionalnih fotografa. Veoma se radujem da vidim koja sve poboljšanja nudi EF 70-200mm f/2.8L IS II USM.“

Vrhunski kvalitet, vrhunske performanse

Objektiv EF 70-200mm f/2.8L IS II USM ima redizajnirani optički sistem koji se sastoji od 23 elementa u 19 grupa i koji daje zaista impresivne rezultate.  Za stazu sočiva je korišćen element iz fluorita visokih performansi uparen sa ne manje od pet UD (izuzetno slaba disperzija) elemenata, što drastično smanjuje hromatske aberacije u čitavom opsegu zuma i obezbeđuje slike visokog kontrasta sa izuzetnom definicijom.

Sistem Auto fokusa velike brzine (AF) savršeno odgovara sposobnostima nedavno lansiranih digitlanih SLR fotoaparata EOS-1D Mark IV i EOS 7D. Ovaj novi model takođe ima USM AF motor u obliku prstena, koji u kombinaciji sa novim jako brzim procesorom i optimizovanim AF algoritmom čini auto fokusiranje bržim i tišim nego ikada.

Smanjena minimalna daljina fokusiranja od 1,2 metara (3,9 stopa) i poboljšano uvećanje od  x0,21 dozvoljava fotografima da se približe subjektima bez potrebe da menjaju objektive – što je značajno za fotografe vesti i događaja koji uvek rade u vremenski napetim uslovima i kojima je potrebna fleksibilnost. Poboljšani mehanizam stabilizatora slike takođe nudi prednost ekspozicije koja je ekvivalenta vrednosti 1/15 što smanjuje efekat zamućenja usled drmanja fotoaparata u stresnim uslovima fotografisanja.

Poboljšan dizajn, izuzetna jednostavnost upotrebe

Objektiv EF 70-200mm f/2.8L IS II USM, osim poboljšanja unutrašnje konstrukcije, ima i poboljšanja spoljanosti koje treba da unapredi funkcionisanje Debljina ispupčenih delova i prekidača je znatno smanjena, što sprečava slučajno prebacivanje i stvara generalno bolji opšti izgled. Gumeni držač za fokusiranje je takođe redizajniran i proširen tako da ima žljebove sitne šare čime olakšava ručno podešavanje fokusa.

S obzirom da pripada L-seriji objektiva, EF 70-200mm f/2.8L IS II USM je potpuno vodootporan a to ga čini idealnim za upotrebu u svim vremenskim uslovima. Okvir, prekidač za režim fokusa i prsten za fokusiranje, svi imaju strukturu potpuno otpornu na prašinu i kapljice, koja kada se koristi sa EOS telom otpornim na vremenske uslove, sprečava da prašina ili voda uđu bilo u fotoaparat bilo u objektiv. Ovaj objektiv je projektovan tako da izdrži svakodnevno korišćenje i dugotrajno rabljenje u profesionalnoj upotrebi i bude izuzetno otporan i pouzdan za svakodnevnu upotrebu profesionalnih fotografa.

Visokokvalitetna dodatna oprema za L-seriju

Objektiv EF 70-200mm f/2.8L IS II USM je opremljen sa nekoliko dodataka, uključujući novi ET-87 poklopac i „Tripod Collar B (W)“ u obliku prstena. Potpuno nova futrola LZ1326 je takođe deo standarda koji nudi brz i jednostavan pristup kada je potrebna brza zamena objektiva.

Kompatibilan je sa brojnom Canon dodatnom opremom što korisnicima omogućava da upare objektiv EF 70-200mm f/2.8L IS II USM sa ekstenderima odnosno tele-konvertorima EF 1.4x II, EF 2x II, EF 12 II, EF 25 II, i filterima od 77mm.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaprata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster