Pametni, zabavni i jednostavni – Canon predstavio PowerShot A495 i PowerShot A490

Beograd 13. januar 2010. – Kompanija Canon je predstavila nove modele PowerShot A495 i PowerShot A490, dva cenovno pristupačna i jednostavna kompaktna digitalna fotoaparata namenjena za svakodnevnu upotrebu. Novi modeli zamenjuju popularni PowerShot A480, spoj su suptilnog zaobljenog dizajna, jedinstvenih Canon objektiva i inteligentnih automatskih funkcija – odnosno, nude impresivne performanse u laganom kućištu malih dimenzija.

Oba modela su dostupna u srebrnoj boji, a PowerShot A495 i u crvenoj i plavoj.  Ovi fotoaparati imaju senzor od 10 megapiksela i originalne Canon objektive sa optičkim zumom uvećanja do 3,3x, zahvaljujući čemu prave velike i detaljne fotografije. Režim „Smart Auto“ automatski određuje podešavanja za svaku sliku, a dobro osvetljen LCD ekran živih boja i dijagonale od 6,2cm (2,5 inča) čini kadriranje, fotografisanje i deljenje fotografija jednostavnijim.

Režim „Smart Auto“ – jednostavno usmerite i slikajte

Režim „Smart Auto“ i tehnologija detekcije scene garantuju jednostavno fotografisanje tako što automatski prepoznaju uslove fotografisanja i primenjuju optimalna podešavanja potrebna za snimanje savršene fotografije. Fotoaparat PowerShot A495 automatski prepoznaje čak 18 različitih scena, dok model PowerShot A490 prepoznaje njih 13, što garantuje dobre rezultate bez obzira da li fotografišete po sunčanom danu, objekte koji su jako blizu ili slikate noću. Smart Auto režim, vodeći računa o svim podešavanjima slike, tako da korisnik o tome ne mora da brine, čini fotografisanje jednostavnijim nego ikada do sada.

Tehnologija „i-Contrast“ prepoznaje problematično osvetljenje i garantuje snimanje detalja i u svetlim ili tamnim područjima, a funkcija „Smart Flash Exposure“ automatski prilagođava jačinu blica i objektu i uslovima snimanja. Tako će, na primer, danju funkcija Smart Flash Exposure prepoznati i ukloniti senke koje na licu stvara jaka sunčeva svetlost i automatski aktivirati blic da bi svi izgledali što bolje.

Napredna tehnologija detekcije lica – više lica, više upotreba

Tehnologija detekcije lica značajano olakšava grupno fotografisanje tako što prepoznaje više lica i obezbeđuje da svako od njih ima dobro ekspoziciju, da bude izoštreno i izgleda prirodno. Korekcija efekta crvenih očiju detektuje i uklanja ovaj efekat na svakom liku nakon snimanja fotografije što osigurava da će prijatelji i porodica uvek dobro izgledati na fotografiji. Inteligentna funkcija tajmera za sopstveno lice, koju podržava model PowerShot A495, pojednostavljuje grupno fotografisanje tako što čeka dok još jedno lice ne uđe u kadar a zatim nakon dve sekunde snima fotografiju – što znači da sada svi mogu biti deo slike.

Jednostavno, kreativno fotografisanje – čak i pri slabom osvetljenju

Bolje performanse u uslovima slabe osvetljenosti postižu se zahvaljujući novom režimu „Low Light“ koji automatski postavlja ISO na manju rezoluciju i tako omogućava snimanje pri slabom osvetljenju. Tehnologija detekcije pokreta doprinosi smanjenju zamućenja pri snimanju objekata u pokretu, pa tako čak i najneiskusniji korisnik može bez problema da snimi odlične, jasne fotografije.

PowerShot A495 ima dva nova jednostavna režima za scene koji korisnicima pružaju mogućnost da momentalno dodaju kreativnost svojim fotografijama. Režim „Poster Effect“ smanjuje broj boja i daje slici stariji izgled nalik posteru i to bez potrebe za računarom. Režim „Super Vivid“ povećava živopisnost objekata na fotografiji dodavanjem veće zasićenosti boje radi dramatičnog, obogaćenog efekta.

Više od fotografija – jednostavno snimanje i deljenje video zapisa

Osim visokokvalitetnih fotografija, i PowerShot A495 i PowerShot A490 podržavaju snimanje video zapisa u VGA rezoluciji sa zvukom. Oba modela u priloženom paketu programske opreme nude i funkciju prenosa na YouTube™, koja omogućava trenutno prijavljivanje i prenos sa fotoaparata na internet preko računara. Tako video zapise možete podeliti s prijateljima na internetu samo nekoliko minuta nakon snimanja.

Oba modela podržavaju SDHC i SDXC memorijske kartice, pri čemu SDXC nudi memorijski kapacitet od čak 2 TB pa korisnici mogu snimiti hiljade fotografija na jednu karticu. Oba modela se napajaju AA baterijama, što korisnicima omogućava da uvek imaju rezervu dodatnih izvora napajanja.

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novih fotoaparata PowerShot A495 i PowerShot A490 imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, onlajn servisu za razmenu fotografija i video zapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za skladištenje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržan je i pregled fotografija preko mobilnog telefona, što omogućava da prijatelji i porodica mogu pogledati fotografije i dok su u pokretu.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaprata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster