Trio novih Canon imagePROGRAF inkdžet štampača podiže kvalitet štampe velikih formata na viši nivo

  • Canon predstavio tri nova modela štampača velikih formata – 44-inčni imagePROGRAF iPF8300, i 24-inčne imagePROGRAF iPF6350 i iPF6300 – namenjena profesionalcima u oblasti fotografije, korekture i grafičke umetnosti
  • Povećana rigidnost klizača štampača pruža preciznost potrebnu za korekturu
  • Novi LUCIA EX sistem pigmentih mastila od 12 boja obezbeđuje izuzetan kvalitet boje i štampe
  • Veća kompatibilnost sa rešenjima drugih proizvođača

Beograd, 22. mart 2010. – Kompanija Canon Europe, globalni lider u tehnologijama digitalizacije i štampe dokumenata, predstavila je tri nova modela imagePROGRAF štampača velikih formata – 44-inčni imagePROGRAF iPF8300, i 24-inčne štampače imagePROGRAF iPF6350 i iPF6300. Štampači su projektovani sa ciljem da korisnicima obezbede maksimalni kvalitet otiska koji je u ovom trenutku moguće postići na dinamičnom tržištu štampača velikih formata. Ove modele karakteriše novi Canon-ov LUCIA EX sistem pigmentnih mastila od 12 boja i inovativne tehnologije za štampu otisaka povećane preciznosti i šireg opsega boja koje ispunjavaju zahteve profesionalnih korisnika za sofisticiranijim kvalitetom štampe.

Kao odgovor na rastuće potrebe tržišta profesionalne fotografije, korekture i grafičkih umetnosti za visokim kvalitetom štampe velikih formata, Canon-ov novorazvijeni LUCIA EX sistem pigmentnih mastila od 12 boja omogućava štampačima imagePROGRAF iPF8300, iPF6350 i iPF6300 da isporuče gamu boja približno 20% širu nego što je to mogla prethodna imagePROGRAF iPFx100 serija i da ponude superiornu reprodukciju boja. Uvođenje LUCIA EX sistema mastila omogućava produkciju otisaka višeg kvaliteta nego ranije sa gušćim i oštrijim crnim tonovima i glatkim prelazima boja kao i reprodukciju najfinijih detalja u osenčenim delovima fotografija. Nova mastila inovativne polimerne strukture otpornija su na ogrebotine i imaju zaštitu od izbleđivanja boje. Takodje, smanjenjem nivoa oksidacije i metamerizma osigurava se trajan i stabilan rezultat.

Rigidnost mehaničke strukture novih modela je povećana kako bi omogućila preciznije postavljanje mastila, što za rezultat ima poboljšnu preciznost štampanja linija i teksta i uniformnosti boje. Zbog superiorne preciznosti štampanja slika, novi imagePROGRAF uređaji predstavljaju idealni izbor za svakog profesionalca koji traži rešenje za korekturu boje.

Svi novi modeli imagePROGRAF-a, zahvaljujući unapređenjima, kompatibilni su sa protokolima rutiranja (RIP) vodećih kompanija CGS, ColorGATE, DEV studio, EFI, Eisfeld(PosterJet), GMG, ONYX Graphics i SCP, što omogućava korišćenje velikog spektra aplikacija za štampu, uključujući korekturu, dizajn i komercijalne fotografije. Ovaj nivo kompatibilnosti znači da će svi korisnici moći da iskoriste izuzetan kvalitet štampe novih imagePROGRAF uređaja bez menjanja svojih postojećih radnih tokova.

Imajući u vidu sve širi spektar mogućih medija za štampače velikih formata, Canon je razvio novi alat za konfiguraciju medija „Media Configuration Tool“ kako bi unapredio performanse novih imagePROGRAF modela. Korisnicima je sada omogućeno da ne koriste isključivo originalne Canon medije, već mogu da dodaju i prilagode popodešavanja za papir i tako poboljšaju preciznost i kvalitet rezultata koji se postiže sa medijima drugih proizvođača. Kompatibilni ICC profili popularnih medija proizvođača „Hahnemuehle“, „Ilford“ i „Sihl“ dostupni su za preuzimanje sa njihovih korporativnih internet stranica. Canon je takođe sarađivao sa proizvođačima hardvera „Colortrac“ i „Contex“ na razvoju kompletnog rešenja za skeniranje i štampu.

Nova serija ima funkciju za kalibraciju boja koja koristi interni multi senzor izuzetnih perfomansi čime se postiže precizna detekcija, prilogađavanje i kompenzacija varijacija u gustini boja među glavama za štampu, obezbeđujući stabilnu reprodukciju i precizno poklapanje boja. Funkcija za kalibraciju boja je lako dostupna preko operativnog panela štampača, dok je čitav proces kalibracije vrlo jednostavan i može biti završen za deset minuta.

Da bi se maksimalno iskoristila dinamička gama boja novog LUCIA EX sistema mastila, svaki novi imagePROGRAF model koristi dve napredne glave štampača od jednog inča, od kojih svaka ima 2.560 mlaznica po boji i ispušta vrlo fine kapljice od četiri pikolitra (pl) pri punoj rezoluciji od 2400×1200 tačaka po inču (dpi) kako bi se reprodukovali detalji visokog stepena preciznosti i jasnoće.

Kako bi podržali zahteve produkcije velikog obima i bez zastoja, Canon iPF8300 i iPF6350 opremljeni su hard diskom velikog kapaciteta od 80 GB (HDD) koji omogućava da se u kratkom roku istovremeno obradi nekoliko velikih fajlova i omogućavaju direktno štampanje sa štampača. Svi novi modeli opremljeni su standardnim gigabitnim Ethernet mrežnim interfejsom i automatskim nožem sa dva sečiva što osigurava maksimalnu produktivnost i smanjuje ukupno vreme štampanja.

Juiši Mijano (Yuichi Miyano), direktor odeljenja za rešenja velikih formata u kompaniji Canon Europe Limited, komentariše: „Rezultati Canon-ovih istraživanja tržišta digitalne štampe, koja su sprovedena tokom prethodne dve godine, pokazuju da segment velikih formata ima potencijal rasta za brojne sektore tržišta koji su u vezi sa štampom. Upravo iz tog razloga smo kao odgovor na zahteve tržišta uveli inovativne digitalne tehnologije za štampu i slike, i one su implementirane u novim serijama imagePROGRAF štampača velikih formata. Novi uređaji će, otiscima velikih formata izvanrednog kvaliteta i sa najširom mogućom gamom boja, uz zadržavanje optimalnih troškova rada i produktivnosti, pomoći profesionalnim štamparima da ispune zahteve svojih korisnika i poboljšaju svoje poslovne perfomanse, bez potrebe da investiraju u nove radne tokove.“

Novi imagePROGRAF modeli biće dostupni za kupovinu širom Evrope ili direktno ili preko prodavaca od 1. aprila 2010. godine.

Napomena za urednike

(*) Preciznost kalibracije: Prosečna razlika u boji ΔE (ΔE2000). Za detalje o uslovima merenja i metodi molimo pogledajte katalog proizvoda ili internet stranicu.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster