Hasan Elahi, Simone Brunoci i Tifani Sent Džejms na BlogOpenu 2011

Beograd, 23.maj 2011 – Ovogodišnji, peti po redu, BlogOpen 2011 okupiće na jednom mestu uticajne svetske i regionalne predavače i stručnjake 8. i 9. oktobra u Novom Sadu.

Hasan Elahi, bloger i multidisciplinarni umetnik iz SAD-a, govoriće o zaštiti identiteta na Internetu i kako potpuno ogoljavanje i otkrivanje privatnosti može da postane najjači oblik zaštite identiteta. Takođe, ovaj svetski popularni bloger ispričaće svoju životnu priču kada je greškom priveden od strane FBI što ga je kasnije inspirisalo da pokrene blog na kome svakodnevno beleži svoje kretanje i prenosi najmanje sitnici iz svog privatnog života.

Pored Hasana Elahia, publici u Novom Sadu predstaviće se Tifani Sent Džejms, koja je vodila agenciju za digitalne odnose sa javnošću u vladi Tonija Blera, Met Džerhart, specijalista za društvene mreže, iz londonske agencije OglivyAction, Simone Brunoci, zvanični Amazonov evanđelista za veb-servise i cloud computing, kao i mnogi drugi predavači iz Srbije i drugih zemalja.

Početak ovogodišnjeg BlogOpena 2011 obeležiće finale StartUpOpen konkursa na kome će se publici i investitorima predstaviti šest finalista koji će se nadmetati za pobedničku poziciju i finansijsku potporu.

Pored toga, na BlogOpenu 2011 biće dodeljene nagrade  za najbolji lični, korporativni, stručni blog, najbolji blog portal, najuticajniji blog, beba-blog 2011, za poseban doprinos promociji bloga, a jednu nagradu odrediće glasovi publike.

Oficijalni program BlogOpena 2011 možete pronaći na www.blogopen.rs/bo2011/program, a više informacija o predavačima nalazi se nawww.blogopen.rs/bo2011/predavaci.

O konferenciji „BlogOpen“

BlogOpen nastao je kao ideja o regionalnom okupljanju blogera i zamišljen je kao niz događaja na kojima se blogeri druže u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, radi upoznavanja, razmene iskustava i ideja, i uspostavljanja saradnje. Ova konferencija iz godine u godinu raste i razvija se, pa nakon pet godina onuhvata i predavanja o blogosferi, internetu, webu, informatici uopšte, pa i društvu na čiji razvoj IT generalno utiče, okrugle stolove na teme bitne za samu blogosferu, kao i zajedničke akcije od šireg društvenog značaja.

U skladu sa svojim imenom, BlogOpen je i manifestacija otvorena za ideje, predloge i saradnju. Otvorena za sve ljude koji bi voleli da se uključe u organizaciju, one koji smatraju da imaju o čemu da pričaju sa blogosferom, kao i one koji žele da čuju nešto novo i zanimljivo. BlogOpen je otvoren i za one koji su najviše željni druženja sa ljudima sličnih i različitih ideja, ali koji imaju jednu zajedniču stvar – vode svoj blog!

newsmaster