Proizvod Kaspersky Mobile Security ostvario savršen rezultat na nezavisnom testiranju

Kaspersky Lab Kompanija Kaspersky Lab je objavila da je njen bezbednosni proizvod za mobilne Android uređaje, Kaspersky Mobile Security, postigao najveći mogući broj bodova za bezbednost, jednostavnost upotrebe i niz osnovnih bezbednosnih funkcija na nezavisnom testiranju organizacije AV- Test u julu 2013. godine.

Tokom testa, proizvod kompanije Kaspersky Lab je uspešno otkrio i blokirao 100 odsto svih zlonamernih napada i nije pokazao nijednu lažnu uzbunu. Proizvod Kaspersky Mobile Security je takođe zaradio dodatne poene za karakteristike koje su bitne za mobilna rešenja, poput modula protiv krađe, blokiranje poziva, filtriranje poruka i bezbedno pretraživanje interneta.

Tokom čitavog testa, stručnjaci organizacije AV – Test su takođe utvrdili da proizvod Kaspersky Mobile Security nema uticaj na bateriju uređaja, niti da utiče na performanse uređaja ili zahteva mnogo protoka. Shodno tome, proizvod kompanije Kaspersky Lab je dobio savršenih 13 bodova od 13 mogućih.

Samo tri od ostalih 29 bezbednosnih rešenja koji su testirani uspeli su da postignu sličan ukupni rezultat.

Nikolaj Grebenikov, tehnički direktor u kompaniji Kaspersky Lab, dao je svoj komentar o uspehu proizvoda: “Prilikom kreiranja naših proizvoda, nastojimo da odgovorimo potrebama i očekivanjima naših korisnika. Šta oni očekuju od mobilnih bezbednosti proizvoda? Adekvatnu zaštitu, naravno, plus različite funkcije, razumljiv interfejs, i nešto što neće isprazniti bateriju njihovog uređaja. Proizvod Kaspersky Mobile Security je zadovoljio sve te parametre i dobio maksimalan broj bodova na testu, što mu je donelo prvo mesto. To sve govori .”

Nezavisni stručnjaci redovno potvrđuju visok stepen sigurnosti i jednostavnost proizvoda Kaspersky Mobile Security. Na primer, rešenje kompanije Kasperski Lab je dokazalo svoj snažan učinak na osnovu rezultata testova sličnih onima koje je u julu sprovela organizacija AV – Test. U septembru prošle godine, dve nezavisne organizacije za testiranje, AV-Comparatives i PC Security Labs, odale su veliko priznanje proizvodu Kaspersky Mobile Security, dajući mu vrhunske nagrade u svojim antivirusnim testovima.

Sve vrhunske bezbednosne tehnologije koje su učinile proizvod Kaspersky Mobile Security predvodnikom u smislu trajno visokog rezultata na nezavisnim testovima u protekloj godini, sada su dostupne u okviru proizvoda Kaspersky Internet Security za Android koji će zameniti proizvod Kaspersky Mobile Security i Kaspersky Security Tablet. U ovom novom proizvodu, stručnjaci kompanije Kaspersky Lab su znatno unapredili i proširili bezbednosnu tehnologiju prethodna dva rešenja. Sve osnovne funkcije, obuhvatajući antivirusnu zaštitu i zaštitu od gubitka ili krađe uređaja su sadržane u besplatnoj verziji proizvoda Kaspersky Internet Security za Android, a korisnici koji imaju potrebu za još širim spektrom bezbednosnih funkcija mogu ih pronaći u premijum verziji tog proizvoda.

Više informacija o koristima koje pruža proizvod Kaspersky Internet Security za Android možete dobiti na zvaničnoj internet stranici kompanije Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com/android-security.

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveći svetski privatni prodavac bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. * Tokom svoje petnaestogodišnje istorije kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i pruža efektivna digitalna bezbednosna rešenja za potrošače, mala i srednja preduzeća i velike kompanije. Kompanija trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija širom sveta, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu: www.kaspersky.com.

newsmaster