HP proširuje ponudu mrežnih rešenja

BEOGRAD, 17. septembar 2009. – Kompanija HP proširuje ponudu mrežnih rešenja novim HP ProCurve modelima koji su integrisani sa HP BladeSystem infrastukturom. Ovo će korisnicima omogućiti poboljšanje performansi, bezbednosti i kontrolu fizičkih i virtuelnih okruženja.

Nova ponuda obuhvata HP ProCurve 6120 seriju napravljenu tako da iskoristi nagrađivanu HP BladeSystem infrastukturu, kao i proširenje ponude HP ProCurve 8200 i 5400 Ethernet svičeva. Pored toga, najavljena je i osvežena verzija firmvera za HP Virtual Connect što korisnicima omogućava da “u letu” menjaju propusnu moć kako bi reagovali na promene u zahtevima aplikacija.

“Integracija HP ProCurve blejd svičeva u HP BladeSystem infrastrukturu je suštinska promena koja pokazuje da se HP kao kompanija agresivno udaljava od konkurencije”, rekao je Nick Lippis, predsednik analitičke kuće Lippis Enterprises. “Nova HP-ova rešenja pružaju korisnicima dokazanu pouzdanost opreme bazirane na standardima, uz snižavanje troškova rada i održavanja.”

Povećana fleksibilnost mreže

Radi dodatnog osnaživanja poslovnih prednosti koje HP BladeSystem pruža, HP ProCurve nudi dva nova blejd sviča bazirana na standardima koji povećavaju kvalitet usluga, snižavaju troškove i smanjuju rizike u računskim centrima.

Radi smanjenja kompleksnosti i pružanja zaštite investicije, 10 Gb HP ProCurve 6120XG blejd svič napravljen je tako da zadovolji potrebe virtuelnih mašina i aplikacija visokih performansi. Kada se kombinuje sa HP ProCurve menadžerom povezivanja računskog centra (Data Cener Connection Manager) svič omogućava automatizovano upravljanje mrežnom vezom i obezbeđivanje resursa. Tokom projektovanja vodilo se računa o standardima u razvoju, tako da je HP ProCurve 6120XG blejd svič spreman za Converged Enhanced Ethernet (CEE) tehnologiju koja će omogućiti integraciju Ethernet i fiberoptičkih mreža.

Radi pojednostavljivanja tranzicije sa 1 Gb na 10 Gb brzinu, novi HP ProCurve 6120G/XG blejd svič neprimetno integriše raznovrsnu staru mrežnu opremu u računskom centru. To korisnicima omogućava da maksimizuju povraćaj investicija u postojeća rešenja.

Radi omogućavanja pristupa lokalnoj mreži u kritičnim situacijama, kao i radi kreiranja lokalnih mreža srednje veličine, te umrežavanja računskih centara, u HP ProCurve ponudi proširene su mogućnosti povezivanja i prilagođavanja 8200 i 5400 serija svičeva. Korisnici rešenja za objedinjene komunikacije i video nadgledanje mogu upotrebiti napajanje preko enterneta (PoE+) radi snižavanja troškova, uz manju potrošnju struje. Proširen je i ProCurve pristup objedinjenom umrežavanju korišćenjem zajedničke arhitekture, bezbednosnih i menadžment alata sa svim uređajima u ponudi.

Svi novi svičevi korisnicima donose pristupačnije mogućnosti umrežavanja, u odnosu na konkurentska rešenja, a dolaze i sa ProCurve doživotnom garancijom.(1)

Poboljšano upravljanje virtuelizacijom uz pojednostavljeno povezivanje

Radi smanjenja kompleksnosti mreža, snižavanja troškova povezivanja i povećanja fleksibilnosti instalacije tehnološke infrastrukture računskog centra, HP je unapredio svoju inovativnu Virtual Connect ponudu. HP Virtual Connect upotrebljen sa HP BladeSystemima snižava troškove nabavke do 66 odsto.(2) Sledi opis nekih od prednosti za nove korisnike.

Dvostruka fiberoptička propusna moć čija je cena po 8 Gb portu niža u odnosu na konkurentska rešenja zahvaljujući HP Virtual Connect 8 Gb 20-portnom fiberoptičkom modulu. Ovo rešenje je idealno za virtuelizaciju i druge aplikacije snažnih performansi.

Povećana fleksibilnost mreže zahvaljujući novoj verziji Virtual Connect firmvera sa Virtual Connect Flex-10 funkcijom. To korisnicima omogućava da dinamički menjaju mrežne veze i propusnu moć prilagođavaju potrebama, bez restartovanja servera. Novi firmver donosi i širu podršku za najviše 128 virtuelnih lokalnih mreža, radi poboljšanja pružanja infrastruktura-kao-usluga rešenja, kao i radi napredne mrežne dijagnostike i lakšeg upravljanja.

I HP-ovi partneri će osetiti prednosti unapređene ponude mrežnih rešenja koja mogu da ponude svojim klijentima, a mogu iskoristiti i prednost baze od preko 1,5 miliona instaliranih blejd uređaja da bi podstakli prodaju novih HP ProCurve rešenja.(3)

“Širenje virtuelizacije je stalni izazov postavljen pred korisnike. Ono dodaje nepotrebnu kompleksnost i troškove upravljanja koji poslovnim inovacijama oduzimaju vredne resurse”, rekao je Marius Haas, viši potpredsednik i generalni direktor HP ProCurve odeljenja. “Pružanjem konvergentnog rešenja kojim se lakše upravlja, koji daje snažnije performanse i snižava troškove, HP uklaja te prepreke i korisnicima omogućava da svoje napore fokusiraju na razvijanje poslovanja, danas i u budućnosti.”

Manji rizik uz dokazanu metodologiju i savete o investiranju

HP najavljuje i unapređenje HP modela zrelosti prilagodljive infrastrukture (Adaptive Infrastructure Maturity Model; AIMM) namenjenog krajnjim korisnicima i partnerima. Model zrelosti sadrži nove alate koji korisnicima mogu pomoći da poboljšaju vraćanje investicije tako što će im pružiti informacije koje će im pomoći da donesu prave odluke o nabavci i upravljanju tehnološkim rešenjima.

O kompaniji HP

HP je najveća IT kompanija u svetu, sa ponudom koja sadrži rešenja za štampu, personalne računare, softvere, usluge i IT rešenja koja korisnicima, od pojedinaca do velikih preduzeća, pojednostavljuju iskustvo upotrebe tehnologija. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi), posetite adresu www.hp.com.Napomena urednicima: Više vesti iz HP-a, uključujući i RSS feedove, dostupno je na adresi www.hp.com/hpinfo/newsroom/.(1) Detalji su dostupni u ProCurve Software License, Warranty and Support brošuri na adresi www.procurve.com/warranty

(2) HP Performance Engineering Team, novembar 2008

(3) 2Q09 WW IDC Server Tracker

newsmaster