Najprestižnija nagrada za Kaspersky Internet Security 2012

Austrijska istraživačka laboratorija AV-Comparatives uradila je u periodu od marta do juna 2012. godine test antivirus programa u kojem je proizvod Kaspersky Internet Security 2012 osvojio jedan od najboljih rezultata. Prema rezultatima testa, rešenje kompanije Kaspersky Lab detektovalo je i blokiralo više od 99 odsto trenutnih pretnji i zbog toga je nagrađeno najprestižnijom nagradom ADVANCED+ rating.

Test istraživačke laboratorije AV-Comparatives zasnovan je na simuliranju realnih, stvarnih situacija, pri čemu su veoma iscrpno ocenjene sveukupne performanse anti-virus proizvoda, a ne samo pojedinačne komponente. Testiranje je obavljeno ne platformi Windows XP Service Pack3 na kojoj su bile instalirane neke popularne aplikacije koje sajber kriminalci najčešće koriste prilikom napada na ranjive sisteme.


Svi proizvodi koji su bili obuhvaćeni testom, uključujući i Kaspersky Internet Security 2012, bili su instalirani sa standardnim podešavanjima i mogli su da ažuriraju svoje antivirus baze podataka i da se konektuju na cloud bezbednosne sisteme. Pomoću četiri različita testa simulirani su situacije kao što su posećivanje zaraženih sajtova i preuzimanje fajlova sa štetnim softverom. Eksperti istraživačke laboratorije AV-Comparatives ocenjivali su i koliki je broj uspešno blokiranih pretnji i koliki je broj lažnih uzbuna. Rezultatima testa je pokazano da je Kaspersky Internet Security 2012 neutralizovao 99.4 odsto od više od 2.000 štetnih programa koji su korišćeni. Zbog takvog impresivnog učinka rešenje kompanije Kaspersky Lab se našlo među top 3 i eksperti istraživačke laboratorije AV-Comparatives dodelili su mu najprestižniju nagradu ADVANCED + rating.

„Uvek nas veoma interesuju rezultati testova koji su obavljani u stvarnim sitacijama. Na taj način proizvod dobija najobjektivniju ocenu, u smislu koliko je stvarno relevantan i koliko su zahtevi korisnika zadovoljeni. Pomoću testa koje je obavila istraživačka laboratorija AV-Comparatives ispitane su mogućnosti da budu blokirane pretnje koje su bile aktivne tokom testiranja, obuhvatajući i one koje su se služile tehnikama inženjeringa socijlnih mreža. Kaspersky Internet Security 2012 ne samo što je pokazao odlične rezultate već je opravdao i svoj uspeh iz druge polovine 2011,” rekao je Oleg Ishanov, šef odseka za istraživanja programa protiv štetnih softver u kompaniji Kaspersky Lab.

Kompletnu verziju testa koji je uradila istraživačka laboratorija AV-Comparatives u prvoj polovini 2012. možete naći na: http://av-comparatives.org/images/docs/avc_prot_2012a_en.pdf

 

O kompaniji Kaspersky Lab

 

Kompanija Kaspersky Lab je najveći svetski privatni proizvođač sigurnosnih softvera krajnjim korisnicima. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike  . Tokom svoje petnaestogodišnje istorije, kompanija  Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti računarske sigurnosti i pruža efikasna digitalna sigurnosna rešenja za potrošače malih i srednjih preduzeća. Kompanija trenutno posluje u skoro 200 zemalja širom sveta, pružajući zaštitu za preko 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu www.kaspersky.com.