Ericssonove usluge eksternog održavanja mreža dostigle milijardu korisnika

Umreženo društvo konstantno raste i sve je veći broj uređaja koji će koristiti širokopojasnu konekciju za pristupanje različitim naprednim komunikacijskim i multimedijalnim uslugama, u svakom trenutku i na svakom mestu. Kako bi se ispunila ta očekivanja, neophodna su napredna mrežna rešenja koja će omogućiti vrhunske performanse. Upravo zbog toga, operatori se sve češće odlučuju da usluge održavanje mreže (managed services) obavljaju eksterno.

Kao svetski lider na polju telekomunikacionih tehnologija i usluga, Ericsson je pionir u ovom domenu i vodeća kompanija kada je reč o eksternom održavanju mreža. Sa više od 15 godina iskustva, Ericsson je industrijalizovao managed services koncept za više operatora putem Global servisnih centara i kroz kvalitetnu organizaciju terenskih usluga.

Upravljanje i održavanje mreže tradicionalno je zauzimalo centralno mesto u pružanju komunikacijskih usluga ali to se promenilo u zadnjih deset godina. Danas, u svetu 3G, 4G LTE mreža, ali i drugih inovacija, mnogi operatori su odlučili da rad u ovom segmentu prepuste eksternim partnerima. Kako bi se izdvojili u odnosu na konkurenciju, operatori moraju usmeriti fokus na inovacije i poboljšanje korisničkog iskustva.

U cilju postizanja tih ciljeva, Ericsson je razvio Experience Centric Managed Services, model koji nudi operatorima kontinuirano unapređenje usluga kao i smanjeno vreme implementacije usluga i njihovo puštanje na tržište. Krajnji rezultat je povećano zadovoljstvo korisnika, niža stopa gubitka pretplatnika, veći prosečni prihod po korisniku i finansijski efikasnije poslovanje.

Ericsson je uložio više od milijardu dolara u razvoj alata, metoda i procesa za pružanje ovih usluga i otvaranje svetskih servisnih centara u Rumuniji, Meksiku, Indiji i Kini. Ericsson konstantno radi na pronalaženju novih načina kako bi svojim klijentima pomogao da efikasnije posluju i da se fokusiraju na korisničko iskustvo i zadovoljstvo svojih pretplatnika.

 

Ericsson je svetski lider u domenu telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2012. godini je bio 227,8 milijarde SEK (33.8 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress