Cloud povezivanje na Canon multifunkcijskim uređajima modernizuje poslovanje

  • Štampanje i skeniranje Canon imageRUNNER ADVANCE multifunkcijskim uređajima (MFD) direktno na Google Docs i Microsoft SharePoint Online
  • Nova funkcija Canon imageRUNNER ADVANCE uređaja: ubrzani svakodnevni procesi, podržavanje rada na daljinu i jednostavnija saradnja
  • Maksimalna korist od ulaganja u Microsoft SharePoint Online ili Google Docs, kao i ekstenzije za vodeću platformu Canon imageRUNNER ADVANCE

Beograd, 12. maj 2011 – Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, proširila je vodeću platformu imageRUNNER ADVANCE kako bi korisnicima po prvi put omogućila direktno povezivanje sa cloud servisima. Zahvaljujući novim funkcijama platforme naredne generacije, kancelarijski sistemi i poslovni tokovi pretvoreni su u digitalnu kancelariju.

ImageRUNNER ADVANCE Cloud Connect ekstenzija omogućava modernizaciju poslovanja i veću uštedu štamparske i IT opreme. Papirna dokumenta, skeniranjem na multifunkcijskim uređajima, direktno se čuvaju na Microsoft SharePoint Online i GoogleDocs, bez upotrebe kompjutera. Time je omogućen simultani pristup više korisnika sa različitih platformi (PC, mobilni uređaji ili smartphones), kao i štampanje direktno sa imageRUNNER ADVANCE uređaja (moraju imati Direct Print expansion kit ili PS Expansion iR-ADV C5000, C7000, C9000, dok serija 6000 zahteva nadogradnju firmvera).

“Prema procenama kompanije Gartner, zahvaljujući modernizaciji kompanijskog poslovanja, kroz kvalitetnu ponudu novih i inovativnih servisa, globalno cloud tržište do 2013. godine dostići će 150 milijardi dolara. Canonovi korisnici po prvi put mogu da skeniraju, sačuvaju i štampaju dokumente uz pomoć vodećih cloud servisa. Povezivanjem sa GoogleDocs i Microsoft SharePoint Online proširuju se postojeći radni tokovi, a poslovanje postaje brže i fleksibilnije. Sugestije naših korisnika pomažu nam da razumemo njihove probleme i razvijemo rešenja koja unapređuju način poslovanja. Integracija vodeće Canonove tehnologije slike sa cloud servisima, korisnicima pruža značajne mogućnosti, koju u budućnosti planiramo da proširimo”, izjavio je Pol Rauntri, direktor proizvodnog marketinga Canon Europe.

Mnoge obrazovne ustanove su već uvele ili planiraju da uvedu prilagodljivu cloud IT infrastrukturu, poput GoogleDocs ili Microsoft SharePoint Online, unapređujući radni tok i multifunkcijske uređaje. Modernizovanim pristupom informacijama i izbacivanjem iz upotrebe skupih i neefikasnih dokumenata od papira, ušteda je značajna.

Proširenje multifunkcijskih uređaja serije imageRUNNER ADVANCE je lako za podešavanje i brzo instaliranje upotrebom Canonovog Content Delivery sistema (CDS). Jednostavnost korišćenja obezbeđena je Canonovom moćnom i otvorenom razvojnom JAVA platformom, poznatom kao “MEAP” (Multifunctional Embedded Application Platform).

ImageRUNNER ADVANCE Cloud Connect dostupan je u Evropi od aprila 2011. godine na svim modelima imageRUNNER ADVANCE.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc.koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“  je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu CEE GmbH, Predstavništvo u Srbiji

Canon CEE GmbH, Predstavništvo u Republici Srbiji ima sedište u Beogradu, i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva jeste promocija Canon inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva.  Uloga predstavništva jeste i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Više informacija na www.canon.rs

newsmaster