Reprodukcija radova internacionalnih dizajnera na Canon laserskim štampačima

Beograd, 17. maj 2011 – Preko 140 mladih kreativaca i dizajnera iz celog sveta dobili su priliku da na Internacionalnom Prolećnom Laserskom Samitu Jeftine Grafike izlože svoje radove, u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.Kompanija Canon podržala je treći po redu Samit, koji ove godine nastupa pod nazivom „Umetnost do kraja“, omogućivši slobodnu upotrebu četiri Canon laserska štampača. Poštujući koncept izložbe – reprodukciju na standardnom kancelarijskom papiru A4 formata, kao i Canon lasersko štampanje u crno beloj tehnici, mladim dizajnerima je omogućeno da se šira javnost upozna sa njihovim delima i da posetioci, za simboličnu cenu, nabave originalne radove.

„Prateći trend svetskih metropola, veoma nam je drago da se i u Beogradu organizuje manifestacija kao što je Laserski Samit Jeftine Grafike. Promovisanjem radova mladih internacionalnih umetnika, kroz reprodukciju na Canon laserskim štampačima, naša kompanija na simboličan način daje doprinos razvoju modernih tendencija na sceni vizuelnih komunikacija“, izjavila je Mirjana Ekert, Account Manager Canona za Srbiju i Crnu Goru.

Laserski samit jeftine grafike ima za cilj da sa podjednakom pažnjom predstavi radove najvećih zvezda svetskog dizajna, kao i talentovanih mladih stvaraoca čije vreme tek dolazi. Ovaj događaj na originalan način oslikava duh vremena i otvoreno govori o položaju dizajnera i umetnika u savremenom društvu.

Nakon izložbe u Srbiji, Laserski samit jeftine grafike započinje regionalnu turneju u Hrvatskoj i Sloveniji. U saradnji sa lokalnim partnerima, dvodnevni događaji i izložba sa radovima iz Beograda, biće realizovana u glavnim gradovima – Zagrebu i Ljubljani.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc.koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta, a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnihSLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu CEE GmbH, Predstavništvo u Srbiji

Canon CEE GmbH, Predstavništvo u Republici Srbiji ima sedište u Beogradu i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva jeste promocija Canon inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva jeste i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Više informacija na www.canon.rs


newsmaster