Kapsch podržava Telekom Austria Grupu u implementaciji strategije konvergencije

Kapsch izgrađuje nov IMS sistem i modernizuje Release 4 mrežu

 

Beč, 3. jun 2013. – U komunikacionim mrežama sutrašnjice, korisnici će sve više koristiti integrisane usluge prenosa glasa i podataka. Glavne IP-kompatibilne komponente činiće osnovu za blisku interakciju između glasa i podataka. Telekom Austrija Grupa, jedan od vodećih pružalaca telekomunikacionih usluga u CEE regiji, zadužila je kompaniju Kapsch da pripremi mrežu za operatore u Austriji (A1), Sloveniji  (Si.mobil) i Lihenštajnu (mobilkom liechtenstein) za buduće potrebe konvergencije.  Ovo podrazumeva i primenu najnovijih tehnologija kompanije ZTE, i osposobljavanje najveće LTE mreže u Austriji za buduće konvergentne usluge.

Kapsch ima mnogo godina raznovrsnog iskustva u implementiranju najrazličitijih telekomunikacionih tehnologija. Kao sistem integrator, kompanija je već radila integraciju komponenti u prve GSM mreže. Danas, akcenat je na IP-baziranim uslugama zasnovanim na LTE mrežama. “Naše partnerstvo sa Telekom Austrija Grupom, ujedinjuje nas ne samo zbog našeg regionalnog fokusa na CEE region, već i zbog naše posvećenosti da obezbeđujemo inovacije i najnovije tehnologije našim korisnicima. Veoma mi je drago što smo u prilici da nastavimo da pružamo podršku ovom projektu koji se razvija”, objasnio je Tomas Schöpf, direktor operacija i član Odbora u kompaniji Kapsch CarrierCom. Johann Pichler, tehnički direktor Telekom Austrija grupe, dodaje: “Kao vodeći telekomunikacijski provajder, Telekom Austrija Grupa oslanja se na napredne i efikasne inovacije kako bi zadovoljila buduće zahteve korisnika. To možemo postići samo uz pomoć najnovije tehnologije. Prepoznali smo pouzdanog partnera u kompaniji Kapsch, koja podržava našu vodeću poziciju u domenu primene tehnologija već mnogo godina.”

Najsavremenija tehnologija za podršku strategiji konvergencije

Ovaj projekat će podrazumevati da Kapsch formira novu Release 4 mrežu i IMS platformu (IP Multimedijalni Podsistem) za A1, Si.mobil i mobilkom Liechtenstein mreže. Mreže će biti optimizovane  uz pomoć novih komponenti i pripremljenih za nove konvergentne usluge. To je korak napred u primeni strategije konvergencije Telekom Austrija Grupe. Kao sistem integrator, kompanija Kapsch će blisko sarađivati sa kompanijom ZTE. ZTE će, kao dobavljač telekomunikacione opreme, isporučiti neophodnu tehnologiju, a takođe će i osigurati transfer specifičnog znanja o svojim proizvodima stručnjacima kompanije Kapsch-ovim na licu mesta. Sveobuhvatno testiranje je u toku na referentnim sistemima, čija podešavanja podražavaju prave mreže Telekom Austrija Grupe. Integracija će biti izvedena u nekoliko faza, počevši od septembra 2013.godine

Telekom Austria Groupa, koja se kotira na Bečkoj berzi od novembra 2000. godine, je vodeći pružalac komunikacionih usluga u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa više od 24 miliona klijenata na svom tržištu. Grupa trenutno posluje u osam zemalja: Austrija (A1), Slovenija (Si.mobil), Hrvatska (Vipnet), Republika Srbija (Vip mobile) i Republika Makedonija (Vip operator), Bugarska (Mobitel), Belorusija (velcom) i Lihtenštajn (mobilkom liechtenstein). Ukupno tržište od osam zemalja pokriva približno 41 milion stanovnika. Grupa ima oko 16 500 zaposlenih od 31.marta 2013, a prihodi su bili 4.33 milijarde evra na kraju 2012 godine. Portfolio Telekom Austrija Grupe obuhvata proizvode i usluge govorne telefonije, širokopojasni internet, multimedijalne usluge, It rešenja i prenos podataka, trgovina na veliko kao i rešenja za mobilna plaćanja. Za detaljnije informacije, posetite http://www.telekomaustria.com  ili nas pratite na Twitteru Twitter http://twitter.com/TA_Group

Kapsch CarrierCom je globalni sistem integrator i nudi kompletna telekomunikacijska rešenja za mobilnu telefoniju i operatere fiksne telefonije, železničke operatere, lokalni javni transport, kompanije i preduzeća koja zahtevaju rešenja u realnom vremenu za upravljanje imovinom. Kapsch CarrierCom je pouzdan partner klijentima širom sveta. Pored rešenja za korporativne i poslovne telekomunikacije, Kapsch CarrierCom takođe nudi i pun opseg kroisničkih usluga. Sa jakim fokusom na inovaciji u svih osam istraživačkih i razvojnih centara širom Evrope i Azije podržanih strateški važnim partnerstvima, Kapsch CarrierCom poseduje široko znanje o telekom industriji. Kapsch CarrierCom je deo Kapsch Grupe i ima sedište u Beču.

 

Za dodatne informacije: www.kapsch.net.

newsmaster