Canon predstavio PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS

Beograd 20. januar  2010. – Kompanija Canon je predstavila dva nova kompaktna digitalna fotoaparata PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS, koji su atraktivnog izgleda i jednostavni za upotrebu. Novi modeli, zahvaljujući brojnim inteligentnim i intuitivnim funkcijama omogućavaju korisnicima da sa minimalnim naporom naprave odlične fotografije što čini fotografisanje prijatnijim nego ikada.

Zahvaljujući originalnoj Canon tehnologiji objektiva i procesoru DIGIC III, fotoaparati PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS nude izvrsne performanse i odličnu vrednost. Oba modela imaju nova, tanka i lagana kućišta atraktivnog dizajna i spoj su odličnog izgleda i niza inteligentnih tehnologija. PowerShot A3100 IS je dostupan u nekoliko jakih, privlačnih boja – plavoj, crvenoj i srebrnoj varijanti – dok je PowerShot A3000 IS dostupan u srebrnoj boji s elegantnim crnim obrubom. Oni će zameniti aktuelni model PowerShot A1100 IS pa predstavljuju velik korak napred za PowerShot A seriju fotoaparata.

Canon kvalitet – iznutra i spolja

Fotoaparat PowerShot A3100 IS ima senzor od 12,1 megapiksela, dok nešto jeftiniji PowerShot A3000 IS nudi rezoluciju od deset megapiksela. Oba modela imaju DIGIC III procesor, objektiv s optičkim zumom uvećanja 4x i integrisani optički stabilizator slike te daju bogate, detaljne slike bez zamućenja. Dobro osvetljen LCD ekran velike rezolucije i dijagonale od 6,7 cm (2,7 inča) omogućava jasnu reprodukciju i nudi korisnicima izuzetno oštru sliku pri kadriranju i pregledu slika.

Zahvaljujući inteligentnom režimu „Smart Auto“, oba nova modela pojednostavljuju pravljenje savršenih fotografija. Režim Smart Auto sa tehnologijom detekcije scene  prepoznaje čak osamnaest različitih prizora i automatski primenjuje optimalna podešavanja za najbolji rezultat.

Režim „Smart Auto“ nudi i tehnologiju „i-Contrast“, koja analizira slike radi postavljanja savršene ekspozicije, dodavanja svetlosti i detalja u tamnija područja i to bez preteranog osvetljavanja dobro osvetljenih delova. Osim toga, Canon-ov režim „Easy“ nudi izuzetno jednostavna podešavanja za početnike tako što deaktivira većinu tastera i uklanja ikone sa ekrana radi što jednostavnijeg snimanja po principu usmeri-i–slikaj.

Funkcija „Smart Flash Exposure“ poboljšava prirodno i ambijentalno osvetljenje na svakoj slici tako što automatski prilagođava jačinu blica i objektu i uslovima fotografisanja. Na primer, danju će ova funkcija prepoznati i ukloniti senke koje na licu stvara jaka sunčeva svetlost koja pada pod uglom tako što će automatski aktivirati blic za osvetljenje eventualno loše osvetljenih detalja. Jačina blica je kontrolisana i tokom fotografisanja u makro režimu čime se sprečava preterano osvetljenje objekta pa će detalji objekata koji se snimaju iz vrlo velike blizine biti sačuvani.

Tehnologija prepoznavanja lica olakšava fotografisanje prijatelja jer prati lica i obezbeđuje odgovarajuću ekspoziciju i fokus radi postizanja najboljih rezultata. Funkcija za izbor i praćenje lica omogućava da po potrebi jednom licu bude dat prioritet u odnosu na druga u grupi, a korekcija efekta crvenih očiju prepoznaje i uklanja crvene oči kako bi svi izgledali što je bolje moguće. Inteligentna funkcija. Inteligentna funkcija za samookidanje pri pojavi novog lica omogućava da se i fotograf nađe na grupnim fotografijama jer se fotografija snima tek kada u kadar uđe još jedno lice.

Kreativno fotografisanje uz minimalan trud

Brojne mogućnosti za kreativno fotografisanje obuhvataju i novi režim „Low Light“, koji nudi poboljšane performanse u problematičnim uslovima osvetljenja pri rezoluciji od dva megapiksela. Novi režim „Super Vivid“ povećava živopisnost objekata na fotografiji dodavanjem veće zasićenosti boje radi dramatičnog, obogaćenog efekta. Fotoaparati nude i nov režim „Poster Effect“, koji smanjuje broj boja radi postizanja retro efekta postera.

Navigacija kroz menije modela PowerShot A3100 IS je jednostavna jer se na ekranu pojavljuju saveti i uputstva sa razumljivim objašnjenjima funkcija fotoaparata i tako maksimalno olakšavaju korišćenje.

Osim visokokvalitetnih fotografija, modeli PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS snimaju i video zapise sa zvukom u VGA rezoluciji, tako nudeći korisnicima više od statične fotografije. Oba modela odlikuju bogati softverski paketi, uključujući integrisanu funkciju za prenos na YouTube™, koja omogućava brzo i jednostavno deljenje video zapisa putem interneta.

Po prvi put su u modele iz serije PowerShot A ugrađene litijum jonske baterije. Osim što su punjive i male težine, litijum jonske baterije su tanke i jednostavnije za nošenje te praktične jer ih je moguće puniti po potrebi. Oba fotoaparata podržavaju SDHC i SDXC memorijske kartice i nude do dva terabajta (samo SDXC) praktične i pouzdane memorije koju korisnici mogu nositi sa sobom svuda.

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novih fotoaparata PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, onlajn servisu za razmenu fotografija i video zapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za skladištenje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržan je i pregled fotografija preko mobilnog telefona, što omogućava da prijatelji i porodica mogu pogledati fotografije i dok su u pokretu.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaprata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster