Canon predstavlja nove projektore i rešenja za izvanredan kvalitet slike

Beograd 25. januar  2010. – Kompanija Canon je predstavila novu seriju proizvoda i usluga u cilju da donese slike najvišeg kvaliteta na tržište poslovnih projektora.

Serija Canon XEED projektora je unapređena novim modelima projektora XEED SX7 Mark II i XEED SX7 Mark II Medical, koji imaju nove režime rada za optimizaciju projektovanja fotografija i rendgenskih snimaka sa poboljšanom reprodukcijom u boji i sivoj skali, respektivno.

Canon je takođe najavio tri korisna paketa koji će pomoći korisnicima da iskoriste Canon projektore na najbolji mogući način: rešenja „Passive Three-Dimensional Imaging“, „Colour Calibration“ i „AcuScreenPRO“ sistem. Pored toga, Canon-ova serija LCD projektora niske cene „LV“ unapređena je brojnim ekološkim karakteristikama  i dodata su joj dva nova modela.

XEED – superiorne performanse slika

Na osnovama Canon tehnologije tečnog kristala na silikonu (LCOS) za stvaranje jasnih, živopisnih i detaljnih slika, projektor XEED SX7 Mark II nasleđuje popularni model XEED SX7. Novi projektor nudi osvetljenost od 4000 lumena, visoku SXGA+ rezoluciju i odnos kontrasta od 1000:1. Model XEED SX7 Mark II takođe ima novi „foto“ režim koji korisnicima omogućava da kompenzuju ambijentalnu osvetljenost i tonove kroz niz podešavanja preinstaliranih u samom projektoru. Ovaj režim komenzuje ambijentalno osvetljenje tako što prilagođava boje koje se projektuju, prikazujući sliku na način bliži onom koji bi se pojavio na sRGB monitorima.

Projektor XEED SX7 Mark II Medical ima režim simulacije DICOM formata sa 21 postavkom što korisniku omogućava da optimizuje reprodukciju sive skale prema uslovima ambijentalnog osvetljenja i naglasi finije detalje digitalnih rendgenskih slika kao dopuna bilo kom PACS sistemu (sistem za arhiviranje slika i komunikaciju)[1].

Rešenja digitalnih slika za optimalne rezultate

Rešenje za kalibraciju boja

Canon-ovo rešenje za kalibraciju boja biće nepocenjivo za one koji koriste dva ili više projektora da bi postigli prikaz sa više ekrana, jer usklađuje dinamičke opsege dva susedna projektora čime uklanja mogućnost „neslaganja boja“.

Fotografi, dizajneri i inženjeri koji koriste ovo rešenje, upotrebiće svoj digitalni EOS ili PowerShot fotoaparat postavljen na stativ i povezan sa računarom na kome je pokrenut softver za kalibraciju boja kako bi napravili više fotografija dve projektovane slike. Koristeći prikupljene podatke, softver za kalibraciju boja automatski kalibriše jedan projektor u odnosu na drugi i tako stvara jasnu i uniformnu sliku bez ružnih prelaza boje ili osvetljenosti dok se pogledom prelazi sa jedne na drugu stranu.

Pasivno 3D rešenje

Novo Canon-ovo rešenje za pasivne trodimenzionalne slike donosi kreativnim i inženjerskim industrijama visokokvalitetnu 3D tehnologiju prijatnu za oko.

Ovo 3D rešenje obuhvata dva XEED projektora koji dobijaju DVI signal iz odgovarajućeg izvora. Posebno napravljeni filteri za polarizaciju postavljeni su ispred svakog objektiva i efikasno blokiraju deo slike koji će projektovati drugi uređaj. Korišćenjem odgovarajućeg softvera za 3D reprodukciju, video sadržaj se deli između dva projektora. Koristeći zamenu digitalnih objektiva XEED projektora, „desna“ i „leva“ slika su savršeno poravnate kako bi se stvorio najbolji mogući 3D efekat.

Uz novo „dual XEED“ rešenje, 3D slike su jasnije i oštrije i manje umaraju oko, zahvaljujući kombinaciji Canon-ove LCOS tehnologije i filtera za polarizaciju koji omogućavaju da više svetlosti dospe do ekrana. LCOS projektori mogu da ponude odličan kontrast i realniju reprodukciju boja, što su krucijalni faktori kada se 3D sistemi koriste za prikazivanje dizajna proizvoda. Zahvaljujući Canon XEED 3D rešenju gledanje 3D sadržaja tokom dužeg vremenskog perioda postaje mnogo udobnije – što je sve značajnije kako raste upotreba 3D tehnologije u industriji i obrazovanju.

Larivière AcuScreenPRO

Sistem „AcuScreenPRO“ je sistem kalibracije na licu mesta za Canon-ov portfolio medicinskih XEED projektora koji je dostupan kod Canon-ovog partnera „Larivière GmbH“ i koji koristi softver i svetlosni senzor za procenu uslova okruženja kao što su ton i jačina ambijentalnog osvetljenja, kao i koja se vrsta platna odnosno ekrana koristi. Na osnovu ovih informacija, sistem „AcuScreenPRO“ izvršava precizne korekcije kako bi se optimizovala gradacija od minimalne do maksimalne osvetljenosti za projektovanje izuzetno detaljne sive skale snimaka napravljenih X-zracima[2], tako da slika bude prikazana u najvišem mogućem kvalitetu pri jedinstvenim uslovima u prostoriji.

Serija LV – postavljanje osnove za ekološku podobnost u 2010. godini

U susret evropskoj direktivi za proizvode koji koriste energiju (EuP) koja stupa na snagu 2010. godine, osvežena je Canon-ova serija LCD projektora niske cene „LV“ i to dodavanjem dva nova modela. Model LV-7280 je ekonomičan projektor XGA rezolucije sa osvetljenošću od 2200 lumena, projektovan da zadovolji potrebe edukacije i kancelarijskog rada. Drugi ekonomičan model je Canon-ov WXGA projektor LV-8215 – dobar izbor za korisnike koji traže projektor koji nudi ekonomično rešenje u svakom smislu, i pri kupovini i pri upotrebi a i kad je u pitanju uticaj na životnu sredinu.

U cilju potpunog usaglašavanja Canon-ovih proizvoda za evopskim zakonima, serija LV ima životni vek lampe duži od 4000 sati u normalnom režimu (5000 u tihom režimu) bez kompromitovanja osvetljenosti, što doprinosti smanjenju deponija. Osim toga, ova serija koristi manje od 0,7 vati električne energije u režimu mirovanja. Za one koji žele veću kotrlonu nad sopstvenim karbonskim otiskom, serija LV nudi jedinstveni „Karbon metar“ koji računa razliku u količini električne energije koja se troši u tihom režimu  i one koja se troši u normalnom režimu rada i prikazuje koliko je smanjena emisija CO2 kao rezultat.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaprata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs


[1] Napomena urednicima: Serija medicinskih XEED projektora se može koristiti samo za prikaz i razmatranje rendgentskih slika ali ne može se koristiti u dijagnostičke svrhe.

[2] Napomena urednicima: Serija medicinskih XEED projektora se može koristiti samo za prikaz i razmatranje rendgentskih slika ali ne može se koristiti u dijagnostičke svrhe.