Canon lansirao dva nova 44-inčna kolor štampača za CAD/GIS i produkcijsko tržište

Canon lansirao dva nova 44-inčna kolor štampača  za CAD/GIS i produkcijsko tržište

  • Veći hard disk i više memorije
  • Funckionalnost doprinosi kontroli troškova štampanja
  • Administratorski režim rada povećava bezbednost, kontrolu i efikasnost
  • Jača HP-GL/2 podrška povećava produktivnost

Beograd, 2. decembar, 2010 – Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, lansirala je dva nova 44-inčna brza kolor produkcijska štampača velikog formata – petokolorni imagePROGRAF iPF815 i iPF825, namenjena za CAD i GIS primenu. Velike brzine štampanja i izuzetnog kvaliteta slike, ovi štampači su dizajnirani tako da se mogu primenjivati u arhitekturi, inženjerstvu i građevinarstvu (AEC), mehaničkom CAD (MCAD), elektronskom diazajnu (EDA), geografskim informatičkim sistemima (GIS), Point of Sale (POS) i drugim oblastima.

Modeli imagePROGRAF iPF815 i iPF825 naslednici su modela iPF810 i iPF820. Ovi unapređeni modeli i dalje postižu štampanje velikih formata izuzetnog kvaliteta i živih boja pri velikim brzinama. Pored toga, omogućeno je praćenje troškova, uveden je administratorski režim, povećan je hard disk, sa više prostora za procesuiranje dokumenata, dok je HP-GL/2 podrška poboljšana.

Novi softver za praćenje troškova moćna je opcija koja je namenjena preciznom praćenju korišćenja štampača i ostalih informacija koje korisnicima omogućavaju obračunavanje troškova štampe. Ugrađen režim Economy Print, idealno pomaže u smanjenju ukupnih troškova produkcije i potrošnje boje.

Novi administratorski režim donosi veću bezbednost, kontrolu i efikasnost u umreženim okruženjima. Oba modela štampača poseduju i do 29 korisničkih inboksa zaštićenih lozinkom.

Hard disk od 160GB duplo je veći nego kod prethodnih modela, i sadrži opciju za sigurno brisanje. Modeli iPF815 i iPF825 imaju i memoriju od 32GB, što je impresivno u odnosu na 3GB koliko su imali prethodni modeli, jer još efikasnije omogućavaju štampanje velikih formata.

Oba modela imaju USB 2.0 priključke za brzo povezivanje, dok model iPF825 ima i prenosivu korpu za izlazne medije. Poboljšana HP-GL/2 podrška omogućava da se štampanje projekata zasnovanih na najpopularnijim CAD aplikacijama procesuira još efikasnije.

Ovi 44-inčni štampači postižu izuzetnu linijsku reprodukciju, sa minimalnom širinom linije od 0,02mm. Pravo štampanje visoke rezolucije od 1.200 dpi svedoči o tome da imagePROGRAF iPF825 i iPF815 postižu vrhunski kvalitet slike.

Oba modela mogu štampati kolor plot veličine A1, u punoj gustini, za 24 sekunde, i do 120 plotova veličine A1 za sat vremena. Plotove veličine A0 štampaju za 45 sekundi.

Novi modeli omogućavaju štampanje velike površine sa ivicom od svega 3 mm (0,12 inča), a na sjajnom/polusjajnom papiru moguće je štampanje bez ivice i do 42 inča. To štedi vreme potrebno za finiširanje, a samopokrećuće rotaciono sečivo koje startuje čim se štampanje završi omogućava nesputani radni tok.

„Hot Swap“, rezervoari za boju velikog kapaciteta, još jedna su karakteristika koja povećava produktivnost oba modela, jer se mogu zameniti bez prekidanja procesa štampanja. Oba modela imaju mat crne kertridže na bazi pigmenta od 330ml ili 700ml, i crne, cijan, magenta i žute kertridže na bazi boje.

„24-inčni iPF650 i iPF655, kao i 36-inčni iPF750 i iPF755 već su ostvarili veliki uspeh i popularnost na CAD i GIS tržištima. Razvoj 44-inčnih modela obogatio je našu ponudu na ovim tržištima, uključujući revolucionarne osobine koje maksimizuju produktivnost i upotrebljivost. Spajajući osobine i funkcionalnost, najnoviji modeli iz ponude štampača velikih formata mogu se pohvaliti najvećim brzinama štampe, preciznosti i izbora funkcija koje postoje na CAD/GIS i produkcijskim tržištima,“ rekao je Juiči Mijano, direktor za rešenja štampe velikih fromata, Canon Europe.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“  je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu CEE GmbH, Predstavništvo u Srbiji

Canon CEE GmbH, Predstavništvo u Republici Srbiji ima sedište u Beogradu, i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva jeste promocija Canon inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva.  Uloga predstavništva jeste i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Više informacija na www.canon.rs

newsmaster