Zapanjujuće performanse novog fotoaparata IXUS 300 HS

Beograd 13. maj 2010. – Luksuzna serija Canon-ovih fotoaparata proširena je novim modelom IXUS 300 HS – elegantnim i kompaktnim digitalnim fotoaparatom za odlične fotografije i HD video zapise. Novi model, koji staje u džep, dostupan je u čelično srebrnoj, mat crnoj i sjajno beloj boji.

IXUS 300 HS je prvi model koji poseduje novi Canon-ov HS sistem, koji kombinuje CMOS senzor visoke osetljivosti od 10 megapiksela sa brzom obradom slika (DIGIC 4) za bolje performanse u uslovima slabog osvetljenja i fotografisanje velikom brzinom. Širokougaoni objektiv sa otvorom blende od f/2.0 omogućava korišćenje većih ekspozicija i isticanje predmeta na fotografiji sa kreativno zamućenom okolinom.

Moćne performanse, jedinstven dizajn

Novi HS sistem obezbeđuje dobar kvalitet fotografija u uslovima lošeg osvetljenja, izvlačeći maksimum iz CMOS senzora koji ima pozadinsko osvetljenje i DIGIC 4 procesora. Podržava maksimum ISO osetljivosti od 3200 pri punoj rezoluciji i smanjuje nivo šuma pri svim ISO osetljivostima. Koristeći režim „Low Light“, fotoaparat može da postigne proširenu maksimalnu ISO osetljivost od 6400, fotografišući pri rezoluciji od 2,5 MP zbog čega je idealan za fotografisanje večernjih događaja i izlazaka.

Performanse u uslovima slabe osvetljenosti poboljšane su i 28-milimetarskim širokougaonim objektivom sa otvorom blende od f/2.0 i optičkim uvećanjem od 3,8 puta. Canon optički stabilizator slike (IS) minimizira zamućenja pri dužoj ekspoziciji, kada se fotografiše pri slabijoj osvetljenosti ili zumira radi približavanja predmetu. IS koristi naprednu tehnologiju zamene sočiva omogućavajući korisnicima da prave oštre fotografije čak i u uslovima kada se koristi 1/8 osvetljenja od onog koje bi u normalnim uslovima bilo potrebno za fotoaparate bez stabilizacije.

HS sistem takođe omogućava CMOS senzoru da fotografiše brze akcije i to režimom kontinualnog fotografisanja 3,7 snimaka u sekundi pri punoj rezoluciji od 10 MP ili 8,4 snimaka u sekundi pri rezoluciji od 2.5 MP koristeći režim „High Speed Burst“.

Spoljni sloj PureColor II LCD ekrana širine 7,5 cm (3,0″) napravljen je od kaljenog stakla, koji obezbeđuje veliki kontrast i širok ugao gledanja i idealan je za snimanje velikih grupa ili predmeta iz nezgodnih uglova. Ekran proporcija 16:9 omogućava korisnicima da fotografije i HD video zapise vide bez okvira na vrhu i na dnu slike.

Kreativno fotografisanje i HD video zapisi

IXUS 300 HS omogućava i amaterima da istraže svoje kreativne strane i nudi im niz načina i funkcija koje olakšavaju snimanje upečatljivih fotografija. Tehnologije „Smart Auto“ i „Scene Detection“ daju najbolje rezultate u svim uslovima – inteligentno određuju kadar i biraju optimalna podešavanja među 22 predefinisane scene. „Smart Flash“ ekspozicija kontroliše jačinu blica u skladu sa uslovima kako bi se obezbedila adekvatna količina svetlosti.

Za naprednije korisnike kojima je potreban dodatni nivo kreativne kontrole, IXUS 300 HS nudi ručnu kontrolu otvaranja blende i podešavanje TV i AV režima.

IXUS 300 HS nudi visok kvalitet snimanja video zapisa (720p) sa veoma kvalitetnim stereo zvukom. Nečujna disk sočiva omogućavaju korisnicima zumiranje uz minimalnu jačinu zvuka, dok optički stabilizator slike obezbeđuje minimalno podrhtavanje fotoaparata pri snimanju. Integrisani HDMI mini-izlaz omogućava jednostavno deljenje slika i brz pregled na kompatibilnim ekranima, uključujući i HDTV.

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novog fotoaparata IXUS 300 HS IS imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY – onlajn servisu za razmenu fotografija i video zapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za skladištenje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih fotografija. Ovaj sistem podržava i pregled fotografija preko mobilnog telefona.

IXUS 300 HS – ključne karakteristike:

• Izuzetne IXUS performanse u zadivljujućem kućištu od nerđajućeg čelika
• Visoko osetljiv CMOS senzor rezolucije 10 megapiksela
• Originalan Canon objektiv f/2.0, 28mm, sa 3,8 puta zumom i stabilizatorom slike
• HS sistem sa DIGIC 4 procesorom za brzo fotografisanje pri lošem osvetljenju
• Omogućava usporeno snimanje, kao i snimanje brzinom od 8,4 snimaka u sekundi
• Ekran PureColor II G LCD širine 7,5 cm (3 inča) za bolju preglednost
• „Smart Auto“ i „Smart Flash Exposure“ za odlične fotografije u svim situacijama
• HD video zapisi (720p) sa optičkim zumom, stereo zvukom i HDMI izlazom
• Kreativno fotografisanje sa režimima P, Av i Tv i efektima „Low Light“, „Fish-eye“ i „Miniature“
• „Pametna“ blenda sa tajmerima za fotografisanje i auto-fotografisanje koje se aktivira osmehom ili namigivanjem.

newsmaster