HP predstavlja pristupačne prenosive računare za sve poslovne korisnike

Beograd, 14. maj 2010 – Novi HP poslovni računari, namenjeni korporativnim, kao i korisnicima iz malih i srednjih preduzeća pružaju najbolju kombinaciju performansi, funkcionalnosti i vrednosti za poslovne korisnike.

Sa cenom koja se kreće od oko 400€ pa na više,(1) novi prenosivi računari kompanije HP pružaju najbolju kombinaciju performansi, funkcionalnosti i vrednosti za poslovne korisnike. Tu je široka lepeza proizvoda koji mogu zameniti dotrajale računare, radne stanice i prenosive računare.

Novitete u ponudi prenosivih računara kompanije HP donose:

  • HP ProBook 6555b nudi najnoviju VISION Pro tehnologiju kompanije AMD koja donosi dobar odnos performansi i cene, sa povećanim stepenom sigurnosti prenosivog računara.
  • HP ProBook 6450b/6550b serija se bazira na Intel® vPro tehnologiji koja pomaže preduzećima da smanje troškove i povećaju efikasnost, a u ponudi su i fleksibilni doking i različite opcije izbora baterije i bežičnog umrežavanja.(2,3)
  • Kućište HP ProBook 4525s prenosivog računara urađeno je od brušenog aluminijuma u kavijar ili bordo boji. Ovaj računar nudi veliki izbor opcija, uključujući i nove procesore iz AMD Phenom™ II, AMD Turion™ II, AMD Athlon™ II ili AMD V serija procesora(4) koji pružaju različiti nivo performansi u zavisnosti od cene.
  • HP 625 je najpristupačniji prenosivi računar u ponudi. Poseduje opciono bežičnu tehnologiju,(2,3) veb kameru rezolucije 2-megapiksela,(5) integrisani mikrofon i tastaturu otpornu na tečnost, što korisnicima omogućava neometani rad i konekciju dok su u pokretu.

Korisnici HP prenosivih računara poboljšaće rad sa popularnim aplikacijama zahvaljujući novim višejezgarnim AMD procesorima. Na primer, HP prenosivi računar koji koristi novi AMD Phenom II Dual-Core N620 procesor nudi do 69 procenata brži rad nego prethodna generacija HP prenosivih računara sa AMD procesorima(6) i ima do 24 procenata duži rad baterije.(7) Ovaj stepen korišćenja, zajedno sa fleksibilnim izborom baterija, omogućava sate rada kada se koristi napajanje preko baterije. Odlična vizuelna podrška koju obezbeđuje UMA grafika pruža nesmetan i efikasan rad na računaru.

Novi HP ProBook 6450b i HP ProBook 6550b prenosivi računari dolaze sa najnovijim Intel Core™ i7, i5 i i3 procesorima.(8) Core i7 i Core i5 uključuju i opcionu Intel vPro tehnologiju(9) da bi obezbedili inteligentne performanse, fleksibilnost grafičkih opcija, kao i jedinstvenu hardversku podršku za bezbednost i upravljanje.

Izbor između Intel HD Graphics ili ATI Mobility Radeon™ HD 540v grafičkih procesora obezbeđuje neverovatne grafičke performanse.

Korisnici mogu da izaberu (HD)(10) LED ekran veličine 14 inča (6450b) ili 15.6 inča (6550b/6555b) i široke mogućnosti za bežično povezivanje, uključujući i HP Mobile Broadband(2) kao i opcioni dvostruki pokazivač(11) koji olakšava korišćenje.

Ostale opcije uključuju izbor različitih baterija, uključujući i HP Long Life Battery, kompatibilnost sa HP-ovom 12-ćelijskom baterijom izuzetno velikog kapaciteta, eSATA/USB 2.0 kombo port i, opciono, podršku za dva hard diska.(11)

Svi novi prenosivi računari HP ProBook b-serije poseduju tastaturu sa odvodima koja je otporna na prosipanje tečnosti. Ovo pomaže u zaštiti osetljive elektronike i ključnih komponenti od manje količine prosute tečnosti. Ispod tastature se nalazi tanak sloj poliestera sa sistemom za odvođenje tečnosti koji se završava rupom na dnu računara.

Takođe svi prenosivi računari ProBook b-serije su konstruisani tako da rade sa nedavno predstavljenim HP 90W i HP 120W naprednim doking stanicama.(11) Doking stanice se povezuju sa prenosivim računarima u jednom jednostavnom koraku i eliminišu potrebu da se periferni uređaji i dodaci stalno ponovo uključuju u računar posle prenošenja. HP 120W napredna doking stanica omogućava korisnicima da prošire funkcionalnost prenosivog računara integrisanim sistemom za nadogradnju.

Isplative performanse za bezbednost i mobilnost

HP ProBook 4525s sa ekranom od 15.6 inča, uz osnovni paket kancelarijskih i multimedijalnih aplikacija, omogućava različita podešavanja koja olakšavaju svakodnevni rad poslovnim korisnicima u malim preduzećima.

HP Probook 4525s omogućava izbor procersorskih tehnologija kompanije AMD kao i izbor između integrisane ili nezavisne grafike u zavisnosti od konfiguracije. Korisnici takođe mogu da izaberu različite opcije bežičnog povezivanja, uključujući i HP Mobile Broadband, Wi-Fi i Bluetooth® bežične konekcije.(2,3)

HP ProBook s serija poseduje nove multimedijalne kontrole za video i dolazi sa novim softverskim paketom ArcSoft TotalMedia Suite koji korisnicima omogućava da puste, edituju ili prave video i audio fajlove. Takođe, kod ove serije računara, ugrađena je i opcija prepoznavanja dodirnih komandi na ClickPad-u i time je obezbeđena intuitivnija navigacija kroz dokumenta.

Nove b i s-serije prenosnih računara takođe obuhvataju i nekoliko HP profesionalnih inovacija, uključujući HP Power Assistant softver koji omogućava korisnicima da kontrolišu potrošnju energije(12) , kao i Central Management za HP ProtectTools,(13) koji omogućava daljinsku kontrolu bezbednosti, postavljanje, nadgledanje i analizu sa jedne centralne lokacije. Central Management za HP ProtectTools se može koristiti na HP-

ovim ili drugim standardnim prenosnim računarima tako da IT administratori mogu da upravljaju svim prenosivim računarima u svom okruženju uz pomoć ove aplikacije lake za upotrebu.

HP DayStarter(14) omogućava korisnicima da brže počnu sa dnevnim aktivnostima pristupajući ključnim informacijama kao što su kalendar i stanje baterije čak i pre podizanja samog sistema. HP QuickWeb(15) omogućava korisnicima da pristupe internetu za samo nekoliko sekundi dok je računar ugašen. Aplikacija se nalazi van operativnog sistema, tako da nije potrebno čekati da se sistem podigne, sve što je potrebno jeste pritisnuti odgovarajući taster.

Potpuna funkcionalnost, pristupačnost i vrednost

Nova opcija industrijskog dizajna, kameno siva mikrofiber tekstura, daje profesionalni izgled HP 625 prenosnom računaru i čini ga idealnim za poslovne  korisnike iz malih preduzeća koji traže dobar prenosni računar i pametnu kupovinu. Ovaj računar poseduje VISION Pro tehnologiju iz AMD-a sa AMD Phenom II, AMD Turion II, AMD Athlon II i AMD V-serijom procesora koji omogućavaju odgovarajući nivo performansi.

HP 625 poslovni prenosni računar ima ekran veličine 15.6 inča, kao i HD LED pozadinsko osvetljenje sa BrightViewopcijom.

Takođe opciono dolazi sa integrisanom veb kamerom od 2-megapiksela(5) i integrisanim mikrofonom koji omogućavaju video konferencijski poziv, kao i snimanje videa i slikanje. HDMI port omogućava vezu sa HD(10) ekranima uz pomoć HDMI kabla.

Kao i svi HP poslovni prenosni računari HP 625 je prošao više od 100,000 sati strogog testiranja kvaliteta kako bi se obezbedio najviši standard kada su u pitanju dizajn, materijali i komponente.(16)

Više informacija o proizvodima, uključujući i specifikacije proizvoda i slike, je dostupno na www.hp.com/personal.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti kako bi tehnologija ostvarila značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešavaju probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite http://www.hp.com.

  1. Procenjena vrednost u slobodnoj prodaji. Moguće su i drugačije cene.
  2. Bežična pristupna tačka i internet veza su potrebne i nisu uključene u proizvod. Dostupnost javnih bežičnih pristupnih tačaka je ograničena.
  3. WWAN ili Gobi zahtevaju posebnu kupovinu usluge. Potrebno je proveriti dostupnost i pokrivenost kod provajdera.
  4. Sistem zahteva 64-bitni operativni sistem i 64-bitni softver da bi iskoristio 64-bitnu funkcionalnost  AMD procesorske tehnologije. Dvo/četvoro/tro-jezgarni procesori su dizajnirani od strane AMD da poboljšaju performanse ovog sistema. S obzirom na širok spektar softverskih aplikacija, performanse sistema sa 64-bitnim operativnim sistemom i dvojezganim procesorom mogu da variraju.
  5. Potrebna je odvojeno kupiti pristup internetu.
  6. Korišćen je SYSmark 2007 za poređenje performansi između HP ProBook 6555b sa AMD Phenom II N620 procesorom, AMD M880G grafikom i Genuine Windows® 7 Professional operativnim sistemom, sa HP Compaq 6735b sa AMD Turion Ultra ZM-84 procesorom, ATI Radeon HD 3200 grafikom i Genuine Windows XP Pro SP3 operativnim sistemom.
  7. Korišćen je MobileMark 2007 za poređenje rada baterije između HP ProBook 6555b sa AMD Phenom II N620, AMD M880G grafikom, LED ekranom, 6-ćelijskom 55 WHr baterijom i Genuine Windows 7 Professional i HP Compaq 6735b sa AMD Turion Ultra ZM-80 procesorom, ATI Radeon HD 3200 grafikom, CCFL ekranom, 6-ćelijskom 55WHr baterijom i Genuine Windows XP Pro SP3operativnom sistemom. Radno vreme baterije zavisi od modela, konfiguracije, učitane aplikacije, opcija, upotrebe, bežične mreže i opcija za uštedu energije. Maksimalni kapacitet baterije će opasti tokom upotrebe. VIše informacija o MobileMark07 testu na www.bapco.com.
  8. 64-bitnafunkcionalnost na Intel arhitekturi računara zahteva sistem sa procesorom, čipsetom, BIOS-om, drajverima i aplikacijama koje podržavaju Intel 64 arhitekturu. Procesor neće funkcionisati (uključujući i 32-bitne operatacie) bez BIOS-a koji podržava Intel 64 arhitekturu. Performanse zavise od hrdverske i softverske konfiguracije configurations. Više informacija na www.intel.com/info/em64t. QuadCore je dizajniran da poboljša performanse softvera koji podržava paralelno procesiranje i operativnih sistema koji podržavaju ovaj hardver. Neće svi korisnici ili softverske aplikacije imati koristi od ove tehnologije. Oznake Intel-ovih procesora ne predstavljaju meru performansi.
  9. Neke funkcije ove tehnologije, kao što su Intel Active management tehnologija i Intel Virtualization tehnologija, zahtevaju dodatni softver da bi radile. Dostupnost funkcije “virtualnih uređaja” za Intel vPro tehnologiju zavisi od nezavisnih softverskih provajdera. Kompatibilnost ove generacije Intel vPro baziranog hardvera sa funkcijom “virtualnih uređaja” još uvek treba da se utvrdi. Intel AT bezbednost  zahteva čipset koji podržava Intel AT, BIOS, firmver, softver, posebno kupljenu pretplatu na Absolute LoJack servis i mora biti aktiviran i podešen. Određene funkcije možda neće biti ponuđene od strane nekih ISV ili provajdera usluga. Intel i HP neće preuzeti nikakvu odgovornost za ukradene podatke ili bilo koju drugu štetu koja nastane. Pogledati http://www.intel.com/technology/anti-theft/. Omogućavanje naprednog standarda za enkripciju AES-NI zahteva računarski sistem sa procesorom koji podržava AESNI i dodatni softver za enkripciju. AES-NI zahteva Intel Core i7-600 ili Intel Core i5-500 Mobile seriju procesora i nije dostupan u svim zemljama. http://software.intel.com/en-us/articles/intel-advanced-encryption-standard-aes-instructions-set/. Pronalaženje i oporavak su podržani od strane BIOS agenta na HP poslovnim prenosnim računarima, koji je ugašen prilikom isporuke i mora biti aktiviran kupovinom pretplate na LoJack Pro, uperiodu od jedne do pet godina. Usluga je ograničena, proveriti sa Absolute za dostupnost van SAD.
  1. HD sadržaj je potreban za HD sliku.
  2. Prodaje se odvojeno ili kao opcija.
  3. Potrošnja i vrednost energije su predviđanja. Rezultat može biti različit u zavisnosti od promenjivih, koje uključuju informacije koje daje korisnik, vreme koje računar provede u drugom stanju potrošnje (on, standby, hibernate, off), vreme koje rečunar radi uz pomoć baterije ili direktno sa mreže, hardverske konfiguracije i različitih tarifiranja struje. HP savetuje korisnike da koriste informacije od strane HP Power Assistant softvera samo kao referencu da bi procenili uticaj na okolinu. Proračuni vezani za životnu sredinu su bazirani na podacima sa U.S. EPA eGRID 2007 nađenih na www.epa.gov/egrid/. Regionalni rezultati mogu da budu različiti. Zahteva Microsoft Windows.
  4. HP ProtectTools zahteva Microsoft Windows.
  5. Zahteva Microsoft Outlook i HP QuickLook. Korisnik mora da uključi ovu funkciju.
  6. HP QuickWeb je dostupan kada je računar ugašen i zahteva Microsoft Windows sistem. Potrebna je i internet konekcija. Vreme podizanja može da zavisi od konfiguracije sistema. Posle skidanja baterije potrebno je restartovati računar za sledeću upotrebu. Nije dostupno na HP ProBook s-seriji računara i većini HP Mini PC računara.
  7. Testiranje nije rađeno s namerom da demonstrira spremnost za potrebe ugovora sa ministarstvom odbrane SAD ili za vojnu upotrebu. Rezultati testa nisu garancija budućih performansi pod ovim uslovima testiranja.

AMD, Athlon, Turion, Phenom i AMD-V su zaštićene robne marke kompanije Advanced Micro Devices Inc. Intel i Intel Core su zaštićene robne marke kompanije Intel Corporation u SAD i drugim zemljama. Bluetooth je robna marka koju poseduje njen vlasnik, akoristi je kompanija Hewlett-Packard sa licencom. Microsoft i Windows su robne marke registrovane u SAD od strane kompanije Microsoft Corporation.

Ovo izdanje vesti sadrže izjave o budućnosti koje uključuju rizik, nepredvidivost i pretpostavke. Ukoliko se takav riziki ili nepredvidviljivost ostvari ili pretpostaka pokaže kao netačna, rezultati kompanije HP i partnera se mogu materijalno razlikovati od onih izraženih ili impliciranih izjavama o budućnosti ili pretpostavkama. Sve izjave osim izjava koje su istoriske činjenice se mogu smatrati izjavama o budućnosti, uključujući i izjave o planovima, strategijama i ciljevima rukovodioca za buduće delatnosti; svaka izjava koja se tiče razvoja, uspeha i učešća na tržištu a odnosi se na proizvode i usluge; svaka izjava koja se odnosi na očekivane operacione i finansijske rezultate; svaka izjava očekivanja ili uverenja; i svaka izjava o pretpostavkama o napretku. Rizik, nesigurnost, i pretpostavke uključuju makroekonomske i globalne trendove i događaje; Izvođenje u skladu sa ugovorima između kompanije HP i njenih korisnika, dobavljača, i partnera; uspeh očekivanih operacionih i finansijskih rezultata; i rizici koji su opisani u HP-ovom kvartalnom izveštaju  na formularu 10-Q za fiskalni kvartal završen 31 januar 2010. godine i drugih dopune iz izveštaja Securities and Exchange Commission, uključujući godišnji izveštaj kompanije HP na formularu 10-K za fiskalnu godinu završenu 31. oktobra 2009. godine. HP ne preuzima nikakve obaveze i ne namerava da menja izjave o budućnosti.

© 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informacije koje se ovde nalaze podložne su promeni bez prethodnog obaveštenja. Jedina važeća garancija za HP proizvode i usluge izneta je eksplicitno u garantnoj izjavi koja prati sam proizvod ili uslugu. Nijednu informaciju iz ovog dokumenta ne treba smatrati za dodatnu garanciju. HP nije odgovoran za tehničke ili redakcijske greške koje se eventualno ovde nalaze

newsmaster