Lexmark predstavio nove modele štampača

Kompanija Lexmark International, u utorak je najavila početak prodaje osam novih višenfunkcijskih mlaznih štampača namenjenih manjim preduzećima i kućnim korisnicima.

Serija mlaznih štampača Professional, obogaćena je sa četiri modela – Platinum, Prestige, Prevail i Prospect, koji će se prodavati po ceni od 400, 300, 200 i 170 dolara, redom. Svi uređaji imaju 48-bitni skener koji koristi tehnologiju kontaktnog očitavanja slike (contact image sensor, CIS) i moći će da štampaju do 33 strane teksta u minutu, odnosno do 30 strana u boji.

Model Platinum može da štampa, skenira, kopira i prima i šalje faksove. Automatski pohranjivač dokumenata kapaciteta 50 listova je deo propratnog paketa, dok je povezivanje omogućeno putem 10/100 Ethernet priključka, USB 2.0 interfejsa i bežične mreže po standardu 802.11n. Uređaj podržava tehnologiju PictBridge i može preuzimati dokumente za štampu direktno sa memorijske kartice.

Modeli Platinum i Prestige isporučuju se sa 4,3-inčnim ekranom osetljivim na dodir sa funkcijom SmartSolutions, koja omogućuje jednostavnu obradu i pregled dokumenata i fotografija, kao i pristup Web stranama za razmenu slika. Prestige ima istu brzinu štampe i priključke kao i Platinum, ali nema faks modul i dopunski magacin za papir. Model Prevail takođe ima mogućnost bežičnog povezivanja po standardu 802.11g, ali je izostavljen ekran osetljiv na dodir.

Serija višenamenskih štampača Home Office obogaćena je takođe sa četiri nova modela – Interact, Intuition, Interpret i Impact, čija se cena kreće između 200 i 100 dolara. Slično modelima iz serije Professional, brzina štampe se kreće do 33 strane u minutu za tekst i do 30 strana u minutu za dokumente u boji. Svi modeli podržavaju ugradnju novih Lexmarkovih kartridža uvećane zapremine. Cena modela sa crnim mastilom iznosi svega pet dolara.

Najskuplji model Interact može štampati, kopirati i skenirati dokumente, a ima i 4,3-inčni ekran osetljiv na dodir sa funkcijom SmartSolutions, čitač memorijskih kartica i podršku za tehnologiju PictBridge. Nije izostavljena ni mogućnost povezivanja na bežičnu mrežu po standardu 802.11n.

Model Intuition ima 2,4-inčni LCD ekran u boji, čitač memorijskih kartica i podršku za PictBridge. Sa računarom može se povezati putem USB 2.0 priključka ili bežičnim putem po standardu 802.11g. Model Impact, Lexmarkov najjeftiniji poslovni multifunkcionalac ima USB i PictBridge priključke i čitač memorijskih kartica, ali se može i povezati na bežičnu mrežu.

Model Interpret se jedini isporučuje sa faks modulom. Ima automatski pohranjivač dokumenata kapaciteta 35 listova papira i izlaznu fioku kapaciteta 100 listova. Sa uređajima komunicira putem USB priključka i bežičnim putem po standardu 802.11g.

newsmaster