Za tri dana više od 17.000 posetilaca na Festivalu nauke

Juče je u Beogradu završen treći po redu Festival nauke, koji je pratilo više od 17.000 posetilaca.

Posetioci ovogodišnjeg Festivala nauke imali su priliku da uživaju u izložbama, predavanjima i eksperimentima više od 250 naučnika iz 22 naučne institucije, među kojima je bilo preko trideset gostiju iz inostranstva.

U protekla tri dana predstavljen je svet nauke kroz 28 zanimljivo obrađenih naučnih postavki iz najrazličitijih oblasti: fizike, informatike, hemije, biologije, astronomije, genetike, fizičke hemije, psihologije i geologije.

Cilj Festivala nauke je bio da popularizuje nauku kroz direktnu interakciju posetilaca sa naučnicima i postavkama na izložbi. Ove godine postavke su bile predstavljene na čak 4.000 kvadratnih metara bivše robne kuće Kluz, a predavanja i filmske projekcije održavane su svakodnevno u prostoru Studentskog kulturnog centra.

Među posetiocima festivala bilo je i više od 4.500 učenika koji su organizovano došli iz 135 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. Najviše posetilaca bilo je iz Beograda, ali je na festivalu bilo i mnogo ljubitelja nauke iz Negotina, Niša, Ćuprije, Šapca, Požege, Smedereva i Aranđelovca.

Više informacija o Festivalu nauke 2009 možete videti ovde. (A.S.)

Search: Find More About Za tri dana više od 17.000 posetilaca na Festivalu nauke

[ad#234x60vesti]

newsmaster