ASUS je predstavio najtanji laptop na svetu sa procesorom koji radi na standardnom naponu

Beograd, Srbija — 02. decembar 2010. – ASUS je danas predstavio U36, najtanji laptop na svetu sa Intel® procesorom koji radi na standardnom naponu. ASUS je razvio jedinstveni sistem za hlađenje koji omogućava da debljina laptopa ne prelazi 19 mm, bez obzira na to što se u njemu nalaze moćni Intel® Core™ i3 ili Core™ i5 procesori. Zahvaljujući ASUS Super Hybrid Engine tehnologiji i NVIDIA grafičkoj karti sa Optimus tehnologijom, U36 ima neverovatno veliku autonomiju – čak do 10 sati.

Male dimenzije, moćne performanse

Većina ultra tankih laptopova na tržištu koristi procesore koji rade na smanjenom naponu jer se oni lakše hlade i manje troše, ali na uštrb performansi. ASUS U36 ide korak dalje i nudi moćne Intel® Core™ i3 i Core™i5 procesore standardnog napona. Ovo je moguće zahvaljujući ASUS-ovom naprednom sistemu za hlađenje sa dve toplotne cevi, koji efikasno hladi procesor. Rezultat je laptop debeo samo 19 mm koji ima izuzetne performanse i na kome je moguće obavljati veoma zahtevne poslove.

Elegantan dizajn

Ako želite laptop koji vas neće opterećivati tokom putovanja, ASUS U36 sa kućištem od legure magnezijuma i aluminijuma, četvoroćelijskom baterijom i težinom od samo 1,44 kg predstavlja idealan izbor. Njegova jedinstvena završna obrada smanjuje mogućnost prljanja, pa U36 zadržava elegantan izgled i nakon intenzivnog korišćenja i nošenja.

Izuzetno velika autonomija

Ultra tanki laptopovi su poznati po velikoj autonomiji, koju su uglavnom postizali korišćenjem posebnih procesora koji rade na nižem naponu. I pored toga što koristi procesore sa standardnim naponom, ASUS U36 nudi sličnu autonomiju, što je postignuto korišćenjem „Baterry Saving“ moda u okviru Super Hybrid Engine-a. Pomenuti mod, u kombinaciji sa NVIDIA® Optimus tehnologijom, omogućava trajanje baterije i do 10 sati.

###

O kompaniji ASUS

ASUS, jedan od tri najveća svetska proizvođača laptopova namenjenih najširem krugu korisnika i tvorac najprodavanijih i najviše nagrađivanih matičnih ploča, vodeća je kompanija u novoj, digitalnoj eri. ASUS projektuje i izrađuje proizvode koji savršeno zadovoljavaju potrebe savremenog digitalnog doma, ali i moderne kancelarije, uz širok portfolio proizvoda koji uključuje notebook računare, netbookove, matične ploče, grafičke karte, medija plejere, monitore, desktop računare, servere, mobilne telefone i mrežne uređaje. Vođen inovacijama i posvećen kvalitetu, ASUS je u 2009. godini osvojio 3.268 nagrada i smatraju ga zaslužnim za revoluciju PC industrije sa Eee PC™ linijom proizvoda. Sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta i vrhunskim razvojnim timom koji broji 3.000 inženjera, kompanija je u 2009. godini ostvarila prihod od 7,5 milijardi USD.

newsmaster