NVIDIA predstavlja NVS poslovna grafička rešenja

Profesionalna rešenja pospešuju produktivnost i i smanjuju troškove posedovanja, sa minimalnim utroškom energije i maksimalnom fleksibilnošću

Santa Klara, Kalifornija — 2. decembar, 2010. NVIDIA je danas objavila trenutnu dostupnost NVIDIA® NVS™ 300 poslovnog grafičkog rešenja, grafički procesor korišćen u NVS 300 dezajniran je za poduhvate koji zahtevaju vanserijsku vizuelnu tačnost na osam monitora, dok se u isto vreme troši minimalna energija.

Sa više od 25 procenata efikasnijeg trošenja energije¹, NVS 300 grafički procesor je dizajniran za najvažnije aplikacije kao što su komandni i kontrolni centri, berzanski centri za trgovinu, digitalne info multi monitor sisteme.

NVS GPU brend je postao standard za poslovna okruženja u kojima se koriste višestruki ekrani jer je jednostavan za razvoj, ima dobar odnos cena-kvalitet i štedi energiju.

NVS 300 grafički procesor pojednostavljuje IT administraciju, nudeći najraznovrsniju monitorsku povezanost dostupnu među kompaktnim grafičkim kartama. Bez obzira na tip ekrana (LCD, DLP ili plazma) ili tipa sistema (standardni PC, radna stanica ili kompaktni sistem) NVS 300 omogućava najbolji kvalitet slike, podržava VGA, DVI, DisplayPort i HDMI na rezolucijama do visokih 2560×1600.

Sa ugrađenim tehnologijama NVIDIA Mosaic™ ² i NVIDIA nView® Desktop Management, rešenjima koja podržavaju okruženje sa jednim ili više monitora, NVS 300 grafički procesor unapređuje produktivnost korisnika omogućavajući efikasan menadžment Windows desktop sistema na više monitora u isto vreme. NVIDIA Mosaic tehnologija omogućava neprimetno proširenje taskbara, kao i transparentno deljenje bilo koje aplikacije na osam monitora. NVIDIA Mosaic tehnologija se može koristiti da se osposobe jedna ili više NVS 300 karti kako bi podržale rad više monitora istovremeno, ili jednog sa ultra-visokom rezolucijom ekrana.

“NVS 300 je napravljena za zahtevne poduhvate koji traže visoku pouzdanost, poboljšanu kontrolu i ogromnu vrednost,” izjavio je Džef Braun, generalni menadžer, Professional Solutions Group, NVIDIA kompanija. “Mogućnost da podrži stare i aktuelne monitore znači da je moguće unaprediti sistem bez da se poremete postojeće kompleksne instalacije.”

Napravljeno od strane NVIDIA kompanije po najboljim standardima kvaliteta

NVS 300 grafički procesor je dizajniran, napravljen i podržan od strane NVIDIA kompanije da bi omogućio pouzdane performanse i maksimum trajanje za najzahtevnija operativna okruženja. NVIDIA takođe nudi namensku korisničku podršku sa personalizovanom uslugom za koroporacije.

NVS 300 grafički procesor je usaglašen sa EnergyStar standardom, i sa svojom ugrađenom tehnologijom za energetski menadžment, nudi vanserijsku uštedu energije, inteligentno usaglašujući potrošnju energije u zavisnosti od aplikacije koja se koristi –  i sve to bez uticanja na performanse. Pouzdan je, pasivni termalni dizajn omogućava veoma tih rad i produžuje životni vek proizvoda

Dostupnost

NVIDIA NVS 300  je dostupna u PCI Express x16 i X1 konfiguracijama velikih poslovnih OEM PC računara i radnih stanica, i od strane autorizovanih partnera za distribuciju, uključujući: PNY Technologies u Americi i Evropi, ELSA u Japanu, i Leadtek u Azijsko-Pacifičkom region.

Saznajte više na  www.nvidia.com/nvs .

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA)  je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,600 U.S. patenata, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju, posetite www.nvidia.com

¹   NVS 300 koristi 5.5 vati manje energije, u poređenju sa NVS 295

²   NVIDIA Mosaic tehnologija je podržana samo u Windows 7 operativnom sistemu

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: benefitima, uticaju NVIDIA NVS 300 GPUs; NVIDIA Mosaic tehnologije; NVIDIA nView; u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: razvoj efikasnije ili brže tehnologije, dizajn, proizvodnja ili greške u software-u, uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija, promene u zahtevima i željama korisnika i odnosima; izbor različitih standarda od strane potrošača ili konkurentskih proizvoda; promena u industrijskim standardnima i okruženju; neočekivan gubitak performansi naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u druge sisteme kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission uključujući obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 1. Augusta 2010. Kopije izveštaja popunjene od SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse, NVIDIA se ograničava od bilo kakve odgovornosti za ova mišljenja koja bi mogla da prouzrokuju određene okolnosti.

# # #

© 2010 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA, NVIDIA logo, Mosaic, nView, i NVS su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster