„Budite inspirisani, budite povezani“ Toshiba na CEHA 2012 u Beogradu

Beograd,13.septembar 2012.-Toshiba Evropa se po prvi put predstavila svojim proizvodima na sajmu CEHA u Beogradu. Toshiba nudi različit asortiman proizvoda među kojima najveću pažnju privlači Ultrabook Satellite U920t i U940 kao i 3D televizor 55ZL2 sa Quad Full tehnologijom kojeg odlikuje elegantan dizajn, snažne performanse i visok kvalitet slike.

Novi Ultrabook™ uređaji za još širi asortiman

Kao jednu od svojih najnovijih inovacija Toshiba predstavlja Novi Satellite U920t UltrabookTM koji koristi operativni sistem Windows 8 uz dodatnu mogućnost prelaska iz laptop režima rada sa tastaturom i ekranom osetljivim na dodir. Konvertibilni Satellite U920t ima ekran osetljiv na dodir dijagonale 31,8cm (12,5 inča) sa širokim uglom gledanja, kao i sposobnost brze reakcije i pokretanja sistema koja se meri sekundama.

Još jedan novi član popularne Toshibine porodice Ultrabook™ uređaja predstavljen na CEHA sajmu je Satellite U940 koji se odlikuje velikom mobilnošću i bogatim karakteristikama, uključujući najnoviju treću generaciju Intel® procesora, posebnu grafiku i praktičan izbor portova i interfejsa kao što su HDMI®, Ethernet, i two USB 3.0 porta.

Toshiba je na CEHA sajmu predstavila i prvi laptop računar na svetu sa ekranom formata 21:9 Satellite U840W koji pruža vrhunski multimedijalni doživljaj. Izuzetno je tanak i lagan a visok kvalitet zvuka omogućavaju Harman Kardon® stereo zvučnici sa poboljšanom tehnologijom SRS Premium Sound 3D™.

Nova era u TV tehnologiji

Toshibin 3D 55ZL2 televizor uspeo je da impresionira žiri Evropske asocijacije za sliku i zvuk (EISA) i osvoji nagradu za Evropsko 3D dostignuće za 2012-2013 godinu. Ovaj model predstavlja inovaciju u sferi kućne TV zabave i korisnicima pruža kompletno 3D iskustvo kod kuće bez upotrebe 3D naočara. Još jedna značajna karakteristika ovog modela je QUAD FULL HD(4K) rezolucija koja sa svojih 3840×2160 piksela daje oštrinu i kvalitet slici.

Pored ovih uređaja Toshiba je predstavila i seriju laptop proizvoda iz Satellite i Portege porodice, kao i seriju televizora i kamkorder Z100.

O kompaniji Toshiba

Toshiba je jedan od vodećih svetskih proizvođača raznovrsnih proizvoda, ponuđač rešenja i prodavac naprednih elektronskih i električnih proizvoda i sistema. Toshiba grupa obezbeđuje inovativne i imaginativne proizvode u velikom broju segmenata: digitalne proizvode, uključujući LCD televizore, notebook računare,maloprodajna rešenja i multifunkcionalne štampače; elektronske uređaje, uključujući poluprovodnike, proizvode i materijale za skladištenje podataka; industrijske sisteme i sisteme društvene infrastrukture, uključujući energetske sisteme, pametna rešenja za zajednicu, zdravstvene sisteme i eskalatore i liftove; kao i kućne aparate.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875. godine, a danas posluje preko globalne mreže od preko 550 kompanija, sa 202.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 74 milijardi dolara.

Posetite Toshibin sajt na adresi www.toshiba.rs.

Toshiba Evropa sa sedištem u Nojsu, Nemačka, podružnica je u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

newsmaster