Neprikosnovene perfomanse uz NVIDIA Quadro K5000 za Mac Pro korisnike

Najmoćniji profesionalni GPU ikada namenjen Mac-ovima dramatično ubrzava radne tokove na polju dizajna i kreiranja sadržaja

 

 

Amsterdam – IBC 2012 – 10. septembar, 2012. — Mac profesionalci mogu drastično unaprediti grafičke perfomanse i produktivnost nakon današnje najave NVIDIA® Quadro® K5000 karte za Mac Pro sisteme.

 

Quadro K5000 za Mac, baziran na NVIDIA Kepler™ arhitekturi koja stoji kao najbrža i najefikasnija arhitektura na svetu, je najmoćniji GPU profesionalne klase ikada namenjen Macintosh računarima i pruža neprikosnovene vizuelne i računarske mogućnosti dizajnerima i kreatorima digitalnog sadržaja.

Ključne karakteristike NVIDIA Quadro K500 GPU-a za Mac uključuju:

 

  • Podrška za Cinema 4K displeje (4096×2160 rezolucija),(1) što omogućava kreatorima sadržaja da obrađuju i pregledavaju sadržaj visoke rezolucije po bioskopskom standardu.
  • Novi displej endžin koji može koristiti do četiri displeja istovremeno.(2)
  • 4 GB grafičke memorije koja omogućava bržu interaktivnost pri korišćenju aplikacija za dizajn i kreiranje sadržaja.
  • Baziran na NVIDIA Kepler arhitekturi koja omogućava da Quadro K5000 GPU za Mac pokreće aplikacije za kreiranje sadržaja do 2 puta brže pri manjoj potrošnji nego sa Fermi baziranom Quadro 4000 kartom za Mac.(3)
  • Podrška za do dve Quadro K5000 karte u jednom Mac Pro računaru.
  • Podrška za OpenGL, OpenCL i NVIDIA CUDA™ tehnologije.

 

“NVIDIA Quadro K5000 nudi odlične OpenGL i CUDA perfomanse tako da je idealan za upotrebu kao deljen GUI i GPU vizuelni procesor u DaVinci Resolve 9 softveru”, izjavio je Grant Petty, visoki izvršni menadžer u kompaniji Blackmagic Design. “Kao i mnogi umetnici koji koriste DaVinci Resolve, koloristi traže najviše perfomanse od svojih sistema i sa samo jednim od novih Kepler GPU-ova  korisnici će biti u mogućnosti da rade sa 4K sadržajem na svojim Mac Pro sistemima u realnom vremenu.”

 

NVIDIA Quadro K5000 za Mac je idealan za profesionalne aplikacije kao što je obrada video materijala, korekcija boje, kompozicije, vizuelizacija dizajna i 3D renderovanje ray-trace modela kroz GPU akceleraciju. Uz to, Quadro K5000 za Mac zadržava pune perfomanse i mogućnosti kada se koristi Apple Boot Camp uz profesionalne aplikacije za Microsoft Windows.

 

“Quadro K5000 za Mac će imati transformacioni uticaj na kreiranje digitalnog sadržaja i radne tokove”, izjavio je Greg Estes, izvršilac na polju medija i zabave u kompaniji NVIDIA. “Mi dajemo Mac Pro korisnicima najmoćniji profesionalni GPU ikada za Mac, sa mogućnostima i perfomansama koje će omogućiti veliku razliku kada su u pitanju radni tokovi a takođe i omogućiti kreiranje digitalnog sadržaja brzinama koje nikada ranije nisu bile moguće.”

 

NVIDIA Quadro GPU-ovi su dizajnirani, proizvedeni i testirani od strane kompanije NVIDIA kako bi omogućili odličnu pouzdanost, kompatibilnost i sigurnost koju profesionalci zahtevaju, Quadro GPU-ovi su takođe sertifikovani i preporučeni od strane vodećih svetskih kompanija koje se bave izradom softvera.

 

Cena i dostupnost

NVIDIA Quadro K5000 za Mac će po planu biti dostupan kasnije ove godine od izabranih Apple prodavaca, sistem integratora i autorizovanih partnera u distribuciji kao što su PNY Technologies u Americi i Evropi, ELSA u Japanu i Leadtek u Azijsko pacifičkom regionu. Procenjena cena će početi od $2,249.

 

Pratite NVIDIA Workstation/Quadro na YouTube i Twitter-u: @NVIDIAQuadro.

 

 

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Danas, procesori kompanije NVIDIA pokreću veliki broj uređaja, od pametnih telefona do superračunara. Mobilni procesori kompanije NVIDIA se koriste u mobilnim telefonima, tabletima i auto sistemima. PC igrači se oslanjaju na GPU-ove kako bi iskusili neverovatan svet igara. Profesionalci ih koriste kako bi kreirali 3D grafiku, efekte u filmovima i dizajnirali sve odštapova za golf do ogromnih aviona. Takođe, istraživači koriste GPU-ove kako bi pomerili granice nauke sa računarstvom visokih perfomansi. Kompanija poseduje više od 5000 patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

 

newsmaster