Canon 10 godina zaredom lider tržišta digitalnih fotoaparata sa izmenjivim objektivima

BEOGRAD, 23. april 2013. — Canonovi digitalni fotoaparati sa izmenjivim objektivima (digitalni SLR i kompaktni sistemi) čvrsto drže najveći globalni tržišni udeo po obimu isporuka u poslednjih 10 godina, od 2003. do 2012. godine.*1

Pored izmenjivih objektiva, Canon samostalno razvija ključne komponente (CMOS senzore i procesore slike) koje ovi aparati koriste, dok se najnaprednije verzije ovih tehnologija nalaze u vrhunskoj seriji EOS-1D. Koristeći ove tehnologije i u drugim modelima, Canon je uspešno kreirao najmoćniju ponudu uređaja koji uspešno odgovaraju na potrebe velikog broja korisnika, od profesionalaca do početnika, zahvaljujući čemu kompanija zadržava vodeći tržišni udeo na globalnom nivou.

U 2003, godini pojavljivanja digitalnih SLR aparata, Canon je predstavio revolucionarni model EOS 300D Digital, kompaktan i lagan fotaparat koji je pripremio prostor za rast tržišta digitalnih SLR aparata i istovremeno je zauzeo njegov najveći deo. Canon je od tada, u stalnoj potrazi za što kvalitetnijim fotografijama, predstavio veliki broj modela koji naprednim amaterima pružaju najsnažnije performanse u klasi. Među njima je i EOS 5D serija koja je postavila temelje za digitalne SLR video-snimke.

U 2012. godini Canon je proslavio 25. rođendan EOS sistema i obeležio 10. uzastopnu godinu u kojoj je tržišni lider. Tokom prošle godine, Canon je predstavio i kompaktan sistem EOS M koji je proširio ponudu osnovnih modela i pridružio se modelu EOS 6D, najmanjem i najlakšem*2 digitalnom SLR aparatu na svetu koji je opremljen CMOS senzorom pune 35 mm veličine.

Ove godine, Canon je predstavio EOS 100D, najmanji i najlakši*2 digitalni SLR aparat opremljen senzorom APS-C veličine. Tako je ponuda obogaćena modelom koji savršeno odgovara najvećem globalnom brendu koji cilja na vodeću tržišnu poziciju 11. godinu zaredom.

Uz istorijat kreiranja fotoaparata koji počinje od osnivanja kompanije 1937. godine, Canon nastavlja da usavršava različite grafičke tehnologije zasnovane na optičkim tehnologijama, kao i da teži krieranju izuzetnih i pouzdanih objektiva i aparata koji mogu zadovoljiti raznovrsne potrebe fotografa, od početnika do naprednih amatera i profesionalaca.

*1 Na osnovu istraživanja koje je sproveo Canon.

*2 Na dan 1. marta 2013. godine, na osnovu istraživanja koje je sproveo Canon.

newsmaster