LG donosi u Srbiju prvi i najbrži smart telefon sa dual-core procesorom na svetu

LG Optimus 2X sa Tegra 2 procesorom i vrhunskim multimedijalnim karakteristikama nudi savršeno korisničko iskustvo

 

Beograd, 7. jul 2011. – LG Electronics (LG) lansirao je na tržištu Srbije LG Optimus 2X, prvi smart telefon na svetu koji poseduje dual-core procesor. Ovaj visokokvalitetni Tegra 2 procesor omogućava korisnicima brže i lakše pretraživanje Interneta i bolje iskorišćenje aplikacija.

 

„Dual-core tehnologija je sledeći korak u razvoju mobilnih telefona, a kompanija LG prva na svetu donosi ovu tehnologiju svojim korisnicima koji imaju izuzetno visoka očekivanja od svojih mobilnih aparata,“ izjavio je Predrag Todorović, direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji. „LG Optimus 2X je smart telefon sa naprednim performansama, kao što su brzo pretraživanje Interneta, lako pokretanje aplikacija, multitasking koji neće usporiti rad uređaja, neverovatan vizuelni doživljaj pri igranju igrica i mogućnost HDMI prenosa sadržaja.“

Nova Optimus linija mobilnih telefona kompanije LG Electronics omogućava korisnicima da iskoriste sve potencijale mobilnog telefona kako bi svoj svakodnevni život učinili lakšim i to bez posebnog predznanja kada su u pitanju napredne tehnologije. NVIDIA® Tegra 2 procesor sa dva jezgra, omogućava da LG Optimus 2X bude jedan od najbržih telefona na svetu brzine 1GHz. Zahvaljujući ovome, korisnici mogu da uživaju u zahtevnijim igricama, bržoj pretrazi Interneta, pogotovo u odnosu na smart telefone sa single-core procesorom.

 

LG Optimus 2X omogućava prikazivanje i snimanje 1080 HD video sadržaja, kojeg je moguće putem HDMI tehnologije prenositi na eksterne uređaje u punom HD kvalitetu. Takođe, ovaj uređaj se može bežično povezati sa bilo kojim kompatibilnim DLNA (Digital Living Network Alliance) uređajem, poput HD televizora.

 

Ovaj smart telefon poseduje prednju i zadnju kameru, mogućnost dodatne microSD memorije, Micro-USB port i izdržljivu 1500mAh bateriju. Sa jedinstvenim funkcijom HDMI (High Definition Multimedia Interface) prenosa sadržaja i izuzetne grafičke performanse, ovaj model je dokaz potpune posvećenosti kompanije LG Electronics kada su u pitanju smart telefoni budućnosti.

Ključne karakteristike:

 

  • 1GHz dual-core procesor (NVIDIA Tegra 2)
  • WVGA ekran dijagonale 10.16 cm
  • 8GB memorije (mogućnost proširenja do 32GB preko microSD kartice)
  • 1,500 mAh baterija
  • prednja kamera od 1,3 megapiksela i zadnja kamera od 8 megapiksela
  • HDMI prenos sadržaja
  • 1080p MPEG-4/H.264 reprodukcija i snimanje sadržaja

 

LG Optimus 2X smart telefoni su prisutni na svetskom tržištu od marta 2011. godine, a korisnicima u Srbiji su dostupni od 1. jula, prvenstveno u ponudi mt:s. Telefon će biti plasiran sa Android 2.2 operativnim sistemom, uz mogućnost upgrade-a na Android 2.3 (Gingerbread). Dostupnost Android 2.3 instalacije će biti najavljena.

 

Kompanije mt:s i LG Electronics su pripremili specijalno iznenađenje za sve one koji se, od 1. jula do 23. avgusta, opredele za mt:s paket sa LG Optimus 2X telefonom. Ponuda važi uz određene postpaid tarifne profile. LG Optimus 2X može se kupiti po ceni već od 1 dinar. U pitanju je učešće u nagradnoj igri i mogućnost osvajanja putovanja u Moncu na trku Formule 1 i niz drugih vrednih LG nagrada. Potrebno je samo popuniti nagradni kupon koji se dobija prilikom kupovine mt:s paketa i ubaciti ga u promo kutiju koja se nalazi u 35 poslovnica Telekoma Srbija.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.

 

newsmaster