Sony Ericsson Elm dobio priznanje Green phone of the year 2010

30. decembar 2010 – Mobilni telefon Sony Ericsson Elm dobio je priznanje Green phone of the year 2010, prema izboru Mobilnog magazina, jednog od vodećih magazina koji prate mobilne tehnologije.

Ovaj model, kao predstavnik Green Heart asortimana kompanije Sony Ericsson, potvrđuje posvećenost Sony Ericssona konkretnom i značajnom uticaju na ekološke inovacije i životnu sredinu, i ima za cilj uvođenje ekoloških performansi u celokupan asortiman Sony Ericssona. Kompanija Sony Ericsson planira da do 2015. godine smanji emisiju CO2 za 20 odsto i emisiju gasova staklene bašte za 15 odsto u celokupnom životnom ciklusu svojih mobilnih telefona.

Mobilni magazin je treći put proglasio najbolje mobilne telefone u različitim kategorijama, nakon više od 100 testiranih telefona u 2010. Prema redakciji ovog magazina, 2010. godinu obeležili su pametni telefoni sa velikim ekranima osetljivim na dodir. Ukupan udeo mobilnih operativnih sistema se povećao, a Android operativni sistem je i dalje najpopularniji u Srbiji. Primetno je i povećanje dimenzija telefona, jer korisnici žele da putem svog mobilnog uređaja pristupaju Internetu, gledaju video sadržaje, kao i da imaju što veći komfor u „kancelarijskom“ radu.

Sony Ericsson Elm je u avgustu proglašen najodrživijim mobilnim telefonom na tržištu, i prema prvom rejting sistemu za procenu održivosti mobilnih telefona u Ujedinjenom Kraljevstvu, Eko rejtingu kompanije O2. Ovaj rejting sistem dodelio je telefonu Elm 4,3 poena za ekološka dostignuća od mogućih 5.

Sony Ericsson je 50/50 zajedničko ulaganje kompanija Sony i Ericsson, osnovano u oktobru 2001, sa centralom u Londonu i aktivnostima na vodećim tržištima širom sveta. Strategija Sony Ericssona je da postane lider u komunikacijskim uređajima za zabavu, zahvaljujući novim stilovima interakcije na internetu i u društvenim medijima. Sony Ericsson korisnicima nudi jedinstveno iskustvo kroz svoje inovativne telefone, dodatnu opremu, sadržaj i aplikacije bogatih karakteristika. Za više informacija, posetite www.sonyericsson.com

newsmaster