Vipovi pripejd korisnici već danas komuniciraju bez tereta mobilnog poreza od 10%

Beograd, 30. decembar 2010 – Vipovi pripejd korisnici su već danas oslobođeni plaćanja 10% poreza na upotrebu mobilnog telefona, dva dana pre zvaničnog ukidanja ove takse, jer će Vip umesto njih uplatiti ovaj namet državnom budžetu.

Ukidanje poreza od 10% na upotrebu mobilnih telefona će, od 1. januara 2011. godine doneti velike pogodnosti korisnicima zato što će plaćati samo realan, ostvaren mobilni saobraćaj i PDV.  Ovaj porez se, od 1. juna 2009. godine obračunavao na razgovore, poruke, prenos podataka i ostali mobilni saobraćaj.  U toku 18 meseci primene, porez od 10% je negativno uticao na korisnike koji su morali da racionalizuju korišćenje mobilnih usluga, a samim tim i na finansijske rezultate operatera i na investicije u telekomunikacijama. Vip je, zastupajući interese korisnika i celog sektora telekomunikacija, zajedno sa ostalim mobilnim operaterima, u više navrata od Vlade Srbije zahtevao ukidanje ovog fiskalnog nameta.

Dodatno:

O Vipu

Od 1. decembra 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 618,8 miliona evra. Na kraju septembra 2010. godine, Vip je imao blizu 1.3 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 700 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na: www.vipmobile.rs.

newsmaster