HTC DESIRE NAJBOLJI TELEFON U 2010. GODINI

    Godinu za nama su obeležili pametni telefoni sa velikim ekranima osetljivim na dodir. Mobilni operativni sistemi su nastavili sa povećanjem u ukupnom udelu na tržištu. U Srbiji je i dalje najpopularniji Android operativni sistem, zatim slede Symbian, Windows i ovogodišnji novitet Samsungova Bada.

Beograd, 31. decembar 2010. – HTC Desire je na godišnjoj dodeli nagrada prestižnog tech life časopisa Mobilni Magazin proglašen za najbolji telefon u 2010. godini, dok je HTC Desire Z poneo titulu najboljeg poslovnog telefona.

Kako je navedeno tokom ceremonije dodele ovih prestižnih priznanja, HTC je kompanija koja je cele godine predstavljala kvalitetne uređaje, a HTC Desire je model koji je svakako obeležio ovu godinu i ostavio najjači utisak. Skladan dizajn i dimenzije, kao i kvalitetan ekran osetljiv na dodir su uklopljeni sa odličnim Android operativnim sistemom, čime je HTC Desire dobio najznačajnije priznanje Mobilnog magazina – „The Phone of the year 2010“.

HTC Desire

HTC Desire je najlepši način da vizuelno doživite novosti, prijatelje, fotografije, omiljena mesta i druge stvari koje imate u svom mobilnom telefonu. HTC Desire može da se pohvali sa jednim od najnaprednijih ekrana mobilnih telefona današnjice. AMOLED WVGA ekran od 3.7 inča doprinosi unapređenju i maksimiziciji sadržaja bilo da je reč o slikama, video zapisima, pretraživanju interneta ili proveravanju ažuriranih statusa prijatelja. HTC Desire koristi Snapdragon  1 Ghz mobilni procesor i Adobeâ Flashâ 10.1. Kao i HTC Legend, i HTC Desire ima optički džojstik.

HTC Desire Z

Ljudima koji su stalno u pokretu, HTC Desire Z omogućava da se brzo i lako povežu sa prijateljima na Facebook-u i Twitter-u,  ili sa kolegama i klijentima na poslu. HTC Desire Z poseduje jedinstvene  ‘pop hinge’ funkcije koje otkrivaju QWERTY tastaturu za brzo i lako kucanje. Tastatura HTC Desire Z uređaja takođe sadrži različite prečice i dva prilagodljiva tastera, koji omogućavaju momentalni pristup uobičajenim funkcijama, bez otvaranja menija. HTC Desire Z omogućava i 720p HD video zapis i poseduje kameru od 5 megapiksela sa automatskim blicem. To je prvi telefon koji koristi novi 800MHz Qualcom 7230 procesor koji poboljšava performanse i trajanje baterije i takođe uključuje HTC Fast Boot.

Kompletan spisak nagrađenih i finalista:

Kategorija: the phone of the year 2010

Pobednik – HTC Desire

Finalista – Samsung Galaxy S

Kategorija: the gadget of the year 2010

Pobednik – Apple iPad

Finalista – Samsung UE55C9000

Kategorija: bizphone of the year 2010

Pobednik – HTC Desire Z

Finalista – Blackberry Bold 9700

Kategorija: media phone of the year 2010

Pobednik: Nokia N8

Finalista: HTC Desire HD

Kategorija: stylish phone of the year 2010

Pobednik – Nokia C7

Finalista – LG Mini

Kategorija: quality phone of the year 2010

Pobednik – Samsung GT-S8500 Wave

Finalista – HTC Legend

Kategorija: green phone of the year 2010

Pobednik – Sony Ericsson Elm & Hazel

Finalista – LG GD510 Pop

Kategorija: value for money phone of the year 2010

Pobednik – Nokia C5

Finalista – HTC Wildfire

Kategorija: simple&smart phone of the year 2010

Pobenik – LG Optimus GT540

Finalista – Huawei U8110

Kategorija: my first phone of the year 2010

Pobednik – Samsung GT-C3300K

Finalista – Alcatel OT800

newsmaster