Tablet uređaji glavna tema četvrtog beogradskog Mobile Monday događaja

Michael-Jakob Reinartz, Direktor sektora za mobilne uređaje i partnere Telekom Austrija Grupe, je glavni predavač na Mobilnom ponedeljku.

Beograd, 13. Septembar, 2011 – Četvrti Mobile Monday događaj, koji organizuju NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda, pod pokroviteljstvom kompanije Vip, održan je 12. Septembra u Kulturnom centru Grad. Kroz tri predavanja izvanrednih stručnjaka, posetioci, uglavnom iz oblasti telekomunikacija u Srbiji i onlajn zajednice, upoznati su sa najnovijim trendovima kada su u pitanju tablet uređaji.

Michael-Jakob Reinartz, Direktor sektora za mobilne uređaje i partnere Telekom Austrija Grupe, je kao centralni govornik pred više od 150 slušalaca govorio o globalnim i evropskim trendovima u korišćenju tableta i njihovom daljem razvoju, naglašavajući da je Srbija tržište koje brzo raste kada se govori o ovim uređajima.

„ Tableti će postati sastavni deo naših života u narednih nekoliko godina: krajem devedesetih, svet je postao mobilan zahvaljujući pojavi laptop uređaja koji su nam omogućili da radimo i da se zabavljamo gde kog i kad god poželimo. Danas je ova mobilnost poboljšana brzinama povezivanja kakve nekada nismo mogli ni zamisliti a dizajn i forma uređaja su jedinstveni – otvarajući nam beskrajne mogućnosti da obavljamo praktično bilo koji zadatak, bilo kad, bilo gde“, rekao je Michael-Jakob Reinartz.

Pored Michael-Jakob Reinartza, na ovom događaju, predavači su bili Dragana Petković, Generalni menadžer kompanije Wiseman i Tomislav Car iz kompanije Infinum d.o.o. iz Zagreba i koorganizator MobileMonday Hrvatska. Dragana Petković govorila je o trenutnim potrebama korisnika tableta i ponudama operatora, dok je Tomislav Car podelio svoja iskustva o izazovima i specifičnostima razvoja softvera za ove uređaje.

Nakon predavanja, svi učesnici su imali priliku da podele iskustva sa ekspertima predavačima.

Mobile Monday (mobilni ponedeljak) je projekat koji razvija saradnju, inovaciju i diskusiju u oblasti telekomunikacija i mobilne telefonije, a realizuje se kroz seriju jednodnevnih događaja, ponedeljkom, u više od 100 gradova širom sveta. U Srbiji je organizovan od strane organizacije NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda, koji se, ovaj, četvrti put organizuje pod pokroviteljstvom kompanije Vip mobile. Cilj Mobile Monday događaja je da okupi profesionalce i entuzijaste iz oblasti telekomunikacija, sa posebnim akcentom na informisanju i edukaciji o savremenim mobilnim tehnologijama, druženju i umrežavanju.

O Vipu

Od 1. decembra 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 669 miliona evra. Na kraju juna 2011. godine, Vip je imao više od 1,5 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 800 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na: www.vipmobile.rs

newsmaster