Kompanija Nokia predstavlja smart telefon C5-03

Kompanija Nokia predstavlja smart telefon C5-03

Nokia je danas predstvaila novi model NokiaC5-03, lepo dizajnirani3G smart telefon sa podrškom za Wi-Fi i besplatnu glasovnu navigaciju preko Ovi Maps aplikacije

Espoo, Finska, 14. Oktobar – Kompanija Nokia danas je predstavila Nokia C5-03 smart telefon koji, pored Ovi servisa, donosi pogodnosti Wi-Fi podrške i brzog povezivanja po ceni koja je prihvatljiva ştotinama miliona korisnika širom sveta. Svakog dana preko 200.000 novih korisnika registruje se za korišćenje Ovi servisa koji su sada dostupni u 190 zemalja i omogućuju korisnicima uživanje u sjajnim servisima kao što su Maps, Music, Messaging, Store ili Life Tools.

Nokia C5-03 je stilizovani smart telefon sa ekranom osetljivim na dodir i biće dostupan u nizu dinamičnih boja. Telefon dolazi sa preinstaliranim besplatnim Ovi maps servisom i glasovnom navigacijom koja pokriva gotovo 80 zemalja. Najnovija verzija Ovi Maps aplikacije (dostupna preko Nokia Beta Labs) uključuje i informacije o javnom transportu kao i opcije koje korisnicima omogućuju da saznaju koje lokacije imaju najviše pozitivnih koemntara na Facebook ili Ren Ren mreži.

“Novi Nokia C5-03 smart telefon donosi pogodnosti Ovi servisa koje uključuju navigaciju, e-mail, muziku i još mnogo toga po veoma prihvatljivoj ceni. To su one mogućnosti koje će voleti svi korisnici, bez obzira na starosnu i demografsku grupu kojoj pripadaju,” kazao je Jo Harlow, šef odeljenja za smart telefone  kompanije Nokia. ” Ovaj uređaj izgleda odlično i donosi praktične pogodnosti kako tinejdžerima koji vole muziku i socijalno umrežavanje tako i starijim korisnicima koji žele da koriste i druge aplikacije.”

Sa Symbian^1 platformom, osnovni ekran ovog telefona se lako može podešavati kako bi se omogućio brz pristup kontaktima, email nalogu ili raznim drugim aplikacijama iz bogate palete aplikacija dostupnih preko Ovi Store servisa. Korisnici Nokia C5-03 smart telefona mogu i lako, preko Ovi Mail servisa, podesiti besplatni e-mail nalog koji obezbeđuje kompanija Nokia, ali i druge naloge kao što su Yahoo!® Mail ili Windows Live™ Hotmail.

Očekuje se da će Nokia C5-03 biti dostupna u četvrtom kvartalu 2010. godine po osnovnoj ceni od 170 EUR bez taksi i poreza.

O kompaniji Nokia

U kompaniji Nokia, posvećeni smo povezivanju ljudi. Kombinujemo naprednu tehnologiju sa personalizovanim servisima koji ljudima omogućuju da budu blizu sadržaja koji su im važni. Svakodnevno, preko 1,3 milijarde ljudi se povezuje pomoću Nokia uređaja, bilo da je to mobilni telefon, napredni smart telefon ili mobilni računar visokih performansi. Danas, Nokia povezuje svoje uređaje sa inovativnim servisima putem Ovi-ja (www.ovi.com), uključujući muziku, mape, aplikacije, elektronsku poštu itd. Kompanija NAVTEQ, u vlasništvu kompanije Nokia, lider je u izradi sveobuhvatnih mapa i servisa za navigaciju, dok kompanija Nokia Siemens Networks obezbeđuje opremu, servise i rešenja za globalne komunikacijske mreže