Ericsson gradi tri ICT centra

U narednih pet godina, kompanija Ericsson planira da uloži više 800 miliona evra u izgradnju tri ICT centra, od kojih će dva biti u švedskim gradovima Štokholmu i Linkopingu, dok će treći biti u Montrealu, Kanadi.

ericsson_logoLokacije ICT centara biće u blizini postojećih istraživačkih jedinica i oni će biti platforma za rad više od 24.000 Ericssonovih inženjera iz celog sveta. Timovi eksperata širom sveta biće u prilici da efikasnije i jednostavnije sarađuju sa udaljenih lokacija.

Ukupna površina ova tri centra biće oko 120.000 m2, što predstavlja oko 14 fudbalskih terena. Novi centri će omogućiti efikasniji razvoj novih rešenja, postavljanje temelja za tehnologije nove generacije i cloud sisteme.

Hans Vestberg, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Ericsson, izjavio je: „Nova tri ICT centra su najbolji primer Ericssonove želje za pokretanje razvoja celokupne industrije. Velike ideje su proizvod zajedničkog rada i upravo ovi centri će pomeriti granice i doneti nove tehnologije i servise. Fleksibilnost, koju će pružiti novi načini rada u centrima, ubrzaće dolazak inovacija na tržište i njihovu upotrebu među samim korisnicima“.

Centri će biti modernog dizajna, kreirani da omoguće potpunu modularnost i skalabilnost, uz efikasno korišćenje resursa i samog prostora u skladu sa potrebama posla. Prema procenama Ericssona, arhitektura, dizajn i lokacija centara će smanjiti potrošnju energije za čak 40 procenata, što je u skladu sa Ericssonovom vizijom o smanjenju karbonskog otiska i održivom društvu.

Prvi od dva ICT centra u Švedskoj počeće sa radom krajem 2013, dok će drugi biti pušten u rad 2014. godine. ICT centar u Kanadi biće otvoren početkom 2015. godine.

Ericssonov najveći istraživački centar nalazi se u Švedskoj, u kojem svakodnevno radi više o 9.000 zaposlenih, dok se drugi veliki centri nalaze u Kini, SAD-u, Kanadi i Mađarskoj.

Ericsson je svetski lider u domenu telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2012. godini je bio 227,8 milijarde SEK (33.8 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster