Intel SSD Pro 1500 serija diskova smanjuje IT troškove kroz poboljšane performanse, upravljanje i bezbednost

intelSanta Klara, 10. septembar 2013. – Kompanija Intel je danas najavila novu liniju SSD diskova za profesionalne korisnike, uključujući i Intel®Solid-State Drive Pro 1500 seriju. Novi SSD diskovi poslovne klase osmišljeni su imajući u vidu potrebu za jednostavnom primenom i sigurnim upravljanjem, a nude i niži ukupni trošak uz poboljšane performanse.

Prema istraživanju koje je sprovela istraživačka kompanija J. Gold Associates, prelazak na računare sa SSD diskovima može da poveća produktivnost zaposlenih za čak 13 odsto. Intel SSD Pro 1500 serija omogućava odeljenjima tehničke podrške da bolje iskoriste svoje vreme i smanje troškove kroz napredne opcije za upravljanje i sigurnost. Intel® Stable Image Platform Program služi da osigura da su postavljeni svi glavni drajveri i čini prelaz na Intel SSD Pro 1500 seriju jednostavnijom i predvidljivijom.

Intel SSD Pro 1500 serija takođe pruža zaštitu podataka od neovlašćenog pristupa uz pomoć korporativnih sigurnosnih opcija poput hardverske 256-bitne AES enkripcije i vodećih Opalkey protokola za upravljanje. Intel SSD Pro 1500 serija dizajnirana je da radi sa četvrtom generacijom Intel® Core™ procesora sa Intel® vPro™ tehnologijom. Koristeći Intel Setup and Configuration Software, zaposleni u IT podršci mogu da prepoznaju probleme pre nego što nastanu, upravljajući uređajima na daljinu sa mogućnošću da dijagnostikuju rad drajva sa ciljem da proaktivno prate njegovovo stanje.

„Savremeni poslovni čovek je sve više u pokretu i radi svoj posao u različitim sredinama“, rekao je Rob Crooke, potpredsednik kompanije Intel i direktor Intel Non-Volatile Memory Solutions Group. „Intel SSD Pro 1500 serija pruža zaposlenima fleksibilnost, izdržljivu bateriju i performanse koje su im neophodne, dok istovremeno IT podrška ne mora da brine o sigurnosti podataka i može da upravlja uređajima na daljinu. Temeljna integracija sa Intel vPro tehnologijom omogućava nam da isporučimo kompletna rešenja za korporativne korisnike.“

Za sve veći broj radnika u pokretu koji koriste tanke i lagane mobilne računare, smanjivanje protraćenog vremena je ključno za povećanje produktivnosti i smanjenje troškova za IT. Intel SSD Pro 1500 serija ispunjava ovu potrebu uz pomoć novih smanjenih gabarita, kao što je M.2 sa unapređenim štedljivim režimima rada koji umanjuju pasivno provedeno vreme za više od 90% u poređenju sa čvrstim diskovima (HDD). Zahvaljujući manjoj formi i smanjenoj potrošnji energije, razvijaju se tanji uređaji sa izdržjivijom baterijom, poput Ultrabukova, 2-u-1 uređaja i klasičnih personalnih računara.

„Poboljšanjem sigurnosti, upravljanja i TCO, profesionalna linija Intel SSD diskova omogućiće da veći broj mobilnih uređaja poput personalnih računara zasnovanih na vPro tehnologiji dalje uđe u poslovnu upotrebu uz brže pokretanje uređaja i duže trajanje baterije“, izjavio je Rick Echevarria, potpredsednik PC Client Group i direktor Business Client Platform Division u Intelu. „Uvereni smo da će kombinacija SSD diskova, vPro tehnologije i alata kao što je Intel Setup and Configuration Software podstaći inovacije među proizvođačima softvera i poboljšati korporativne računarw u bliskoj budućnosti.“

SSD diskovi iz Intela nude vrhunsku pouzdanost i smanjeni postotak grešaka (AFR) ispod 1 odsto. AFR drugih SSD diskova i čvrstih diskova može da dostigne čak 5 odsto ili više. Otkazivanje diskova predstavlja veliki trošak za IT odeljenja. Zato je Intel SSD Pro 1500 serija dizajnirana da smanji troškove i maksimalno umanji gubljenje vremena koje je prouzrokovano otkazivanjem skladišnih diskova. Intel SSD diskovi prolaze rigorozno testiranje kvaliteta i dolaze sa već poznatom Intelovom garancijom i korisničkom podrškom. Intel SSD diskovi takođe pružaju potvrdu drajvera kako bi obezbedili stabilna rešenja i kompatabilnost sa najnovijim softverima.

Nova Intel Solid-State Drive Pro 1500 serija kao i drugi SSD diskovi i rešenja iz Intela biće prikazani na štandu Non-Volatile Memory Solutions Group (#812) u okviru Intel Developer Forum (IDF) koji će se održavati od 10 do 12. septembra u San Francisku.

Više informacija o Intel SSD diskovima može da se nađe na adresi www.intel.com/go/ssd ili u okviru informacija za medije na adresi www.intel.com/newsroom/ssd. Pratite Intel na Tviteru: @intelssd ili communities.intel.com.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na adresi newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

newsmaster