Mobilni magazin proglasio HTC Desire za telefon godine, a Samsung za tech.life brend godine

Najuspešniji brendovi u 2010. godini – Samsung i Nokia sa po tri i HTC sa dva priznanja

Beograd, 28. decembar 2010. – Nakon preko 100 testiranih telefona u 2010. godini, Mobilni magazin, vodeći tech.life magazin u Srbiji, proglasio je po treći put najbolje mobilne telefone. Godinu za nama su obeležili pametni telefoni sa velikim ekranima osetljivim na dodir. Mobilni operativni sistemi su nastavili sa povećanjem u ukupnom udelu na tržištu.

U Srbiji je i dalje najpopularniji Android operativni sistem, zatim slede Symbian, Windows i ovogodišnji novitet Samsungova Bada. Tokom godine Google je izdavao nove verzije Android OS-a, kod su Symbian i Windows izašli krajem godine u potpuno novim verzijama – Symbian^3 i Windows Phone 7.

Primetno je i dalje povećanje dimenzija telefona, jer korisnici žele da preko svog mobilnog uređaja pristupaju Internetu, gledaju video sadržaje, kao i da imaju što veći komfor u „kancelarijskom“ radu. Novi modeli takođe imaju sve bolje i foto module, pa je tako nekoliko proizvođača prikazalo telefone koji mogu fotografisati u rezoluciji od čak 12 megapiksela i snimati video materijal u HD kvalitetu.

Mobilni magazin je ove godine proglasio najbolje telefone u devet kategorija. Takođe, izabran je i gedžet godine, kao i najbolji tech.life brend. Kompanija Samsung je osvojila tri nagrade, a imala je još dvoje finalista u izboru Mobilnog magazina. Finska Nokia je takođe osvojila tri priznanja, dok je HTC osvojio dve nagrade uz troje finalista. LG, Sony Ericsson i Apple su osvojili po jednu nagradu.

Proglašenje najboljih je održano u kafeu „Red Queen“ pred predstavnicima nagrađenih kompanija i novinarima domaćih medijskih kuća.

Prema mišljenju Mobilnog magazina, najbolji telefon godine je HTC Desire – model koji je svakako obeležio ovu godinu. Tajvanska kompanija je cele godine predstavljala kvalitetne uređaje, a model Desire je ostavio najjači utisak. Skladan dizajn i dimenzije, kao i kvalitetan ekran osetljiv na dodir su uklopljeni sa odličnim Android operativnim sistemom, čime je HTC Desire dobio najznačajnije priznanje Mobilnog magazina – „The Phone of the year 2010“.

Ove godine dodeljeno je i posebno priznanje – „Tech.life brand of the year 2010“, koje je otišlo u „ruke“  kompanije Samsung. Broj priznanja i finalista najbolje govore o ovoj kompaniji koja je na svim poljima potrošačke elektronike imala vrhunske uređaje.

Kompletan spisak nagrađenih i finalista:

priznanja dobitnici finalisti
the phone od the year 2010 HTC Desire Samsung Galaxy S
the gadget of the year 2010 Apple iPad Samsung UE55C9000
bizphone of the year 2010 HTC Desire Z Blackberry Bold 9700
media phone of the year 2010 Nokia N8 HTC Desire HD
stylish phone of the year 2010 Nokia C7 LG Mini
quality phone of the year 2010 Samsung GT-S8500 Wave HTC Legend
green phone of the year 2010 Sony Ericsson Elm & Hazel LG GD510 Pop
value for money phone of the year 2010 Nokia C5 HTC Wildfire
simple&smart phone of the year 2010 LG Optimus GT540 Huawei U8110
my first phone of the year 2010 Samsung GT-C3300K Alcatel OT800
posebno priznanje
tech.life brand of the year 2010 Samsung

Više o laureatima možete pročitati u novogodišnjem broju Mobilnog magazina, kao i na sajtu www.mobilnimagazin.com.

——————————————————

O Mobilnom magazinu

Mobilni magazin je vodeći tech.life mesečnik koji obrađuje teme iz sfere, sve popularnije, potrošačke elektronike. Pre svega, to se odnosi na tržište mobilnih telefona, notebook računara, fotoaparata i sličnih proizvoda, odnosno gedžeta. Takođe, prate se i teme iz domena kućne zabave, u koje spadaju kućni bioskopi, hi-fi oprema, kao i igračke konzole. Pomenuti segmenti se prate kroz testove najnovijih uređaja, kao i kroz vesti i najave.

Sastavni deo Mobilnog magazina je i rubrika Lifestyle, koja čini logični nastavak cele „tech“ priče sa temama, kao što su računarske igre, satovi, strip, avio industrija, automobili, dizajn i sl. U okviru Lifestyle rubrike svakog meseca se plasiraju i članci koji se realizuju u saradnji sa Discovery kanalom, MTV-jem i drugima.

newsmaster