Lenovo uvodi Prvim personalizovani Cloud uređaj i Android desktop u digitani dom (Digital Home)

– Portfolio uređaja za pristup personalizovanim sadržajima i interakciju sa porodicom
– Centralni Beacon cloud skladišni uređaj sa digitalnim zabavnim centrom kojem se pristupa sa bilo koje lokacije smart telefonom
– Lenovo N308 je prvi Android desktop računar kompanije Lenovo osmišljen za igre i korisnike koji vole aplikacije
– Miltimode Horizon 2 rekoalizuje stoni računar tanjim i laganijim dizajnom; A 740 AIO uređaj nudi super tanki okvir kompakt desktop uređaja

LAS VEGAS – 7. Januar 7, 2014: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je na CES Sajmu 2014 pedstavila portfolio uređaja namenjenih kućnoj upotrebi koji omogućavaju korisnicima da uživaju, povezuju se i stupaju u interakciju sa svojim medijima i sadržajem. Ovi uređaji obuhvataju Lenovo Beacon personalizovani lični cloud skladišni uređaj, Lenovo N308 Android kućni računar, tablet računar Lenovo Horizon 2 i Lenovo A740 All- in-One ( AIO ) PC .

Prvi Lenovo personalizovani uređaj za cloud skladištenje, Beacon, omogućava korisnicima da lako uskladište i razmene multimedijalne sadržaje preko svojih računara ili mobilnih uređaja bilo da su u kući ili im pristupaju daljinski. Korišćenjem specijalne Android aplikacije kreirane za Beacon, korisnici mogu čak pretvoriti svoje Android smart telefone u daljinski upravljač za svoj personalizovani Cloud uređaj. Kao, prvi kućni Android desktop kompanije Lenovo, Lenovo N308 AIO pruža pristup svetu aplikacija na svom multitouch ekranu dijagonale 19.5 inča, po ceni koja počinje od 450 američkih dolara. Horizon 2 tablet PC oslanja se na lidersko iskustvo kompanije Lenovo u multimode računarstvu sa radikalno tanjim i još lakše prenosivim dizajnom, a kao najtanji AIO uređaj sa ekranom od 27 inča, Lenovo A740 stvara svestran i moderan kućni računar.

Beacon čini lične sadržaje stalno dostupnim

Savršen za porodice ili one koji žele da pristupe svojim medijskim biblioteke u pokretu, Beacon lični cloud skladišni uređaj omogućava korisnicima da skladište i pregledaju svoje medijske sadržaje sa bilo kog mesta koristeći svoj smart telefon, tablet računar, ili TV. Jednostavniji za korišćenje od NAS – uređaja za skladištenje, Beacon omogućava korisnicima upload fajlova ili bežično ili putem USB konekcije samo pritiskom na jedno dugme. Korisnici mogu lako pristupiti datotekama kada su kod kuće ili u pokretu, a zahvaljujući obezbeđenom pristupu, ovaj uređaj može kroistiti više korisnika istovremeno.

Beacon olakšava korisnicima da snime i ožive uspomene sa ličnih medija: preko funkcije automatskog otpremanja, mogu se automatski otpremiti fotografije snimljene kamerom svog smart telefona putem WiFi ili 3G veze i uskladištiti kao kopija na Beacon uređaju. Koristeći aplikaciju koju je razvila kompanija Lenovo, korisnici mogu čak koristiti svoje Android smart telefone kao daljinski upravljač za puštanje multimedijskih sadržaja sa svoh Beacon uređaja na TV povezan preko HDMI kabela.

Beacon nudi više ličnih rešenja za cloud usluge skladištenje . Fajlovi se nalaze unutra Beacon uređaja koji ostaje fiksiran na fizičkoj lokaciji u kući. On nudi veliki skladišni kapacitet memorije, lako proširiv do 6TB, a ne postoje mesečne naknade za skladištenje podataka. Prenos uskladištenih dokumenata na nečiji mobilni uređaj obavlja se neprimetno iz Beacon uređaja. Beacon pokreće Intel ® Atom ™ dual core procesor , i podržava prenos datoteka preko 3G, WiFi i Ethernet veze. Dostupan je u beloj ili crnoj boji.

Android se seli na veliki ekran

Prvi Lenovo kućni Android računar, Lenovo N308, predstavlja pristupačni AIO desktop za one koji vole multimedijalne aplikacije, zabavu i pretraživanje interneta. Model N308 idealan je saučesnik za pristup aplikacijama i multimediji kao novi član korisnikove porodice Android uređaja, uključujući smart telefone i tablete. Po ceni koja počinje od 450 američkih dolara, i dostupnosti u crnoj ili beloj boji,sa ekranom osetljivim na dodir od 19,5 inča, rezolucije 1600X900 ovaj desktop uređaj korisnicima pruža sve što im je potrebno da uživaju u svojim omiljenim sadržajima. Pokreće ga Jelly Bean operativni sistem Android 4.2 i NVIDIA Tegra ® Quad Core processor. Lenovo N308 poseduje hard disk kapaciteta do 500 GB, 720p veb kameru i WiFi . Širine svega 1.3 inča, ovaj tanki AIO je lako prenositi po kući ili kancelariji, kao super-veliki tablet sa kompletnom tastaturom i mišem i baterijom koja nudi do tri sata autonomije. Pored toga , korisnici mogu podesiti N308 da bude uspravljen ili položen, za lakši ugao gledanja ili adekvatnu navigaciju preko ekrana osetljivog na dodir a mogu ida igraju igrice na način koji im više odgvara.

Horizon 2 rekonceptualizuje oblik stonog računara

Lenovo je preoblikovao stoni računar koji je sada dramatično tanji i lakši i pored ekrana od 27 inča. Ovaj računar sveden je na širinu špila karata od samo 19.5mm, a izgubio je i na težini, što olakšava transport po kući. Horizont 2 takođe nudi poboljšane performanse sa pametnijom Near Field Communications (NFC) vezom preko koje se povezuje sa drugim uređajima da bi korisniku pružio zaista jedinstveno iskustvo deljenja digitalnog sadržaja.

Na primer, korisnici sada mogu da pristupe multimedijskim sadržajima koji se nalaze na njihovom računaru ili pametnom telefonu i sa kućne mreže direktno, kada je ekran njihovog Horizontu 2 uređaju položen, u tablet modu, sa aktiviranim Aura interfejsom. Oni mogu i koristiti novu aplikaciju za mobilne uređaje Horizon i jednostav protresti Android mobilni uređaj, što omogućava da sadržaj “padne ” na Horizon 2 ekran. Pored toga, oni mogu staviti mobilni uređaj na ekran, koji signalizira Aura interfejsu da preuzme sadržaje. Takođe, korisnici mogu uređivati fotografije i razenjivati ih direktno iz Aure na Facebook .

Horizon 2 nastavlja napore interpersonalnog tablet PC uređaja i olakšava kolaborativno korišćenje računara i u tablet (Table) i uspravnom (Stand) modu sa Windows 8.1 operativnim sistemom, sistemom upravljanja pokretima 10 – prstiju, velikim tradicionalnim ili hibridnim skladištenjem podataka , procesorom 4. generacije Intel ® Core ™ i7 procesora i Dolbi ® Home Theater™. Naravno, korisnici mogu da podese ekran u režimu Stand za performanse AIO desktop računara. Oni takođe mogu da uživaju u tabelet modu kada je ekran položen u cilju igranja igara sa do četiri osobe . Sa skoro četiri sata autonomije baterije i opcionim dodacima, ovaj se uređaj može lako transportovati iz sobe u sobu.

Praktičan, savremen Lenovo A740 AIO

Sa ekranom tankim samo 4mm ,novi Lenovo A740 uzima titulu najtanjeg AIO uređaja u klasi uređaja dijagonale 27 inča. Njegov moderni napredni dizajn daje korisnicima premium AIO desktop iskustvo. Držač i pozadina displeja su izrađeni od jednog komada aluminijuma, ekran je briljantnih karakteristika, a u kućištu najnovije tehnologije visokih performansi. Kristalno jasne slike iskaču sa VKHD 2560Ks1440 ekrana sa širokim uglom gledanja 178°. Za zabavu i multimedijalne sadržaje brine se NVIDIA GeForce ® grafička kartica , JBL ® zvučnici i Dolbi ® Home Theater™ a korisnici mogu direktno da komuniciraju sa svojim sadržajem na Windows 8.1 platformi koristeći pokrete sa 10 prstiju ili čak koristiti ugrađen system prepoznavanja pokreta i glasovnu kontrolu. A740 može takođe da se pomera za 90 °, što olakšava korišćenje ekrana osetljivog na dodir . Sjajno opremljen, AIO dolazi sa do 1 TB hard diskom za skladištenje, Near Field Communications (NFC) vezom , brzim povezivanjem na WiFi, Bluetooth, podrškom za HDMI i opcionim TV tjunerom.

Za sve nove proizvode, kompanija Lenovo nudi portfolio usluga integrisanih rešenja, uključujući produženja garancije, nadogradnje garancije i premijum tehničku podršku .

Citat

“Kako ljudi koriste sve više uređaja i nastavljaju da izgrađuju sve veće baze fotografija, video sadržaja, filmova ili igrica, svima nam je potreban jednostavan način da pristupimo tom sadržaju sa različitih uređaja,” kazao je Jun Ouyang, potpredsednik i generalni menadžer desktop poslovne jedinice u Lenovo poslovnoj grupi. “Lenovo Beacon Home Cloud Center pomoći će da to i ostvarimo tako što će postati centrala sa kojom su u vezi svi naši drugi uređaji, i koja interaguje sa vašim smart telefonom, PC računarom ili tabletom.”

Cene i Dostupnost

Lenovo Beacon personal cloud storage će biti dostupn od aprila po početnoj ceni od $199 preko većine distributera i na www.lenovo.com.
Lenovo N308 AIO Desktop će biti dostupan od februara po početnoj ceni od $450 preko većine distributera i na www.lenovo.com.
Horizon 2 Table PC će biti dostupan od juna po početnoj ceni od $1,499 preko većine distributera i na www.lenovo.com.
Lenovo A740 AIO Desktop će biti dostupan od juna po početnoj ceni od $1,499 preko većine distributera i na www.lenovo.com.
Za najnovije vesti o kompaniji Lenovo, pretplatite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter i Facebook kanalu. Press kit je dostupan na: http://news.lenovo.com/CES2014.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) je tehnološka kompanija vredna 34 milijarde američkih dolara, najveći proizvođač PC računara na svetu i vodeći PC Plus lider, koja opslužuje klijente u 160 zemalja. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo, kompanija listirana na Fortune 500 listi kompanija, ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com

newsmaster