Vodeći proizvodi kompanije Kaspersky Lab još jednom pobedili konkurente u nezavisnom testiranju

Kompanija Kaspersky Lab sa zadovoljstvom objavljuje da su programi Kaspersky Internet Security 2014, Kaspersky Endpoint Security for Business i Kaspersky Small Office Security ostvarili najbolje rezultate u poslednjem krugu Dennis Technology Labs nezavisnog testiranja koje traje tri meseca (Oktobar-Decembar 2013) u svojim odgovarajućim kategorijama.

Program Kaspersky Internet Security 2014 je ostvario 1030 od mogućih 1048 poena, što je najbolji rezultat od svih devet programa koja su bila u trci u kategoriji za kućne proizvode. Uspešno je zaštitio testirani sistem od 99 malvera od ukupno 100 i ostvario maksimum od 740 poena po Legitimate Software Ratings koji meri kolika je stopa programa koji su lažno prepoznati kao virus. Konkurenti su ostvarili svega 662 poena na istom testu.

Programi Kaspersky Small Office Security i Kaspersky Endpoint Security for Business su takođe pobednici u kategorijama za mala preduzeća i korporativnu bezbednost. U oba slučaja proizvodi kompanije Kaspersky su detektovali 99 od 100 pretnji bez slučaja lažno pozitivnih. Rešenja su ostvarila 1029 od mogućih 1048 poena-to su jedini proizvodi koji su ostvarili tako visok  rezultat.

Uspeh proizvoda kompanije Kaspersky Lab u sve tri kategorije je osigurala AAA ocenu od strane Dennis Technology Labs.

„Ova vrsta testa, koji se vrši duži vremenski period i koji obuhvata većinu aktuelnih malvera, daje nam najobjektivniji uvid u mogućnosti zaštite svakog od proizvoda. Još jednom je vodeća tehnologija kompanije Kaspersky Lab dokazala kako efikasno može da se izbori sa sajber pretnjama – bilo kod kuće ili u kancelariji – i naglasila njihovu prilagodljivost u radu sa različitim vrstama korisnikovog okruženja.“, rekao je Oleg Ishanov, direktor odseka za antimalver istraživanja u kompaniji Kaspersky Lab.

Testovi su rađeni u sistemu koji ima verziju od 64 bita Windows 7 SP1. Bezbedonosna rešenja za domaće korisnike su proverena korišćenjem Home Premium verzije, a korporativna i rešenja za mala preduzeća su testirana sistemom Windows Professional.

Proizvodi kompanije Kaspersky Lab su uspešno demonstrirali svoju efikasnost protiv sajber pretnji u nezavisnom testiranju. Prošlog decembra program Kaspersky Internet Security je pobedio sve konkurente u detektovanju malvera tokom testiranja od strane AV-Comparatives, a ranije, u novembru AV-TEST laboratorija koja se zove Kaspersky Endpoint Security for Business najboljim korporativnim bezbedonosnim rešenjem.

Više detalja o rezultatima i načinima testiranja mogu se naći na veb stranici Dennis Technology Lab.

 O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveći svetski privatni prodavac bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. * Tokom svoje petnaestogodišnje istorije kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i pruža efektivna digitalna bezbednosna rešenja za potrošače, mala i srednja preduzeća i velike kompanije. Kompanija trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija širom sveta, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu: www.kaspersky.com.

newsmaster