MICROSOFT NGO CONNECTION DAY 2015 U NIŠU

Microsoft logo

Techsoup Balkans u saradnji sa kompanijom Microsoft i lokalnim partnerima, Fondacijom Dokukino i Trag fondacijom, organizuje konferenciju Microsoft NGO Connection Day 2015, koja će biti održana u četvrtak, 3. decembra, u Nišu, Deli centar, (Davidova 2), od 12 do 17 časova. Microsoft Connection Day 2015 osmišljen je kao jednodnevni događaj, namenjen organizacijama civilnog sektora, koje su registrovane u Srbiji, i koje su zainteresovane da unaprede svoj uticaj na društvo, efikasnom primenom najnovijih tehnologija u svakodnevnom radu.

Cilj ovog događaja je pružanje mogućnosti organizacijama civilnog sektora da upotrebom Microsoft licenciranih programa i rešenja same stvore uslove za postizanje najefikasnijih i najboljih mogućih rezultata u sferama u kojima čine dobrobit za zajednicu u kojoj su formirane. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa značajem korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija za ostvarivanje svojih ciljeva, kao i softverom i tehnološkim rešenjima koje im kompanija Microsoft besplatno nudi u okviru svog Programa softverskih donacija.

Na samom događaju će biti prezentovan i Techsoup Balkans program donacija softvera, kao i drugi vidovi podrške i umrežavanja. Događaj je prevashodno namenjen udruženjima koja do sad nisu imala ovakvu vrstu podrške. Organizacije civilnog sektora u Srbiji mogu aplicirati za donacije Microsoft softvera i cloud rešenja, a više detalja o načinu prijave mogu naći na linku http://www.microsoft.com/nonprofits

Svake godine više od 70.000 organizacija iz više od 110 zemalja sveta koristi ovaj program.

Organizacije koje su zainteresovane da prisustvuju Microsoft događaju, mogu se prijaviti na e-mail [email protected], do 30. novembra 2015. godine, do 12 časova. Usled ograničenog broja mesta prijave treba poslati što pre.

***

O Microsoft-u

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje.

Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije.

U septembru 2005. Godine, Microsoft je otvorio svoj razvojni centar u Beogradu. Danas, razvojni centar zapošljava više od 200 IT stručnjaka iz čitave Srbije, od kojih su svi obrazovani u Srbiji. Prosečna starost tima je 28 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

newsmaster