Vip i Samsung okupili perspektivne domaće programere

Beograd, 3. februar 2011. godine – Kompanija Vip mobile je u saradnji sa Samsungom organizovala  jedinstveni događaj namenjen domaćim programerima aplikacija za mobilne telefone, pod nazivom ,,Vip Developers’ Night’’. Tokom zvaničnog dela večeri, u okviru panel diskusije, Vip i Samsung stručnjaci podelili su sa prisutnima svoje veliko iskustvo i nove informacije o trendovima i budućem razvoju mobilnih platformi, aplikacija i smart telefona.

Stručnjaci su se složili da budućnost mobilnih aplikacija leži u njihovoj primeni na različitim platformama. Takođe, naglasili su važnost uspostavljanja saradnje između programera, operatera i krajnjih korisnika što programerima treba da omogući da budu materijalno nagrađeni za napore uložene u razvoj mobilnih aplikacija. Kao član Telekom Austrija Grupe, Vip radi na uspostavljanju takve saradnje. Zahvaljujući aktivnoj ulozi Grupe u inicijativi Zajednice za veleprodaju aplikacija (Wholesale Application Community), Vip će dodatno oblikovati lokalno mobilno tržište i tako zajednici programera otvoriti nove mogućnosti.

Organizatori su podsetili prisutne da se proces registracije za konkurs ,,Vip izazov3,, završava 28. februara i da gotove aplikacije moraju da pošalju do 31. marta. Dodela nagrada će se održati u maju. Cilj ovog konkursa je da inspiriše i podstakne talentovane programere da u kontinuitetu razvijaju aplikacije po meri domaćih korisnika, ovog puta na tri uzbudljive mobilne platforme: Android, bada i Windows Phone 7.

Tokom ,,Vip Developers’ Night’’ događaja, učesnici su bili u prilici i da razmene svoje ideje i znanje i na taj način povećaju svoje šanse da osvoje neku od vrednih nagrada iz ukupnog fonda od 40.000 evra.

newsmaster