LG Magic Remote dobio Universal design sertifikat

Beograd, 30. mart 2012. – Kompanija LG Electronics je dobila Universal Design sertifikat za svoje Magic Remote and Magic Motion Remote daljinske upravljače, koji pružaju potpuno novo LG Smart TV korisničko iskustvo. Sertifikat je dodeljen od strane organizacije Universal design© GmbH u Minhenu, Nemačka.

„LG Smart TV platforma je jednostavna i praktična za upotrebu i pored toga što broj funkcija i aplikacija stalno raste“, izjavio je Kiju Song, predsednik kompanije LG Electronics u Nemačkoj. „Zahvaljujući našim inovativnim daljinskim upravljačima, koji su dobili i Universal Design GmbH sertifikat, korišćenje Smart televizora nikada nije bilo lakše i brže.“

Universal Design GmbH sertifikat dodeljen je na osnovu sveukupnog kvaliteta proizvoda, kvaliteta materijala korišćenih za proizvodnju, ergonomskog dizajna i jednostavnosti korišćenja. Predstavljen u januaru 2012. godine, Magic Remote daljinski upravljač namenjen je LG Smart televizorima koji su bazirani na Netcast 3.0 softveru.

Njegov prethodnik iz 2011. godine, Magic Motion Remote Control, je takođe dobio priznanja za svoje performanse i dizajn. Ovaj daljinski upravljač je predstavljen prošle godine, zajedno sa LG CINEMA 3D Smart televizorima koji podržavaju Netcast 2.0. softver, a njegov ergonomski dizajn omogućava lako i jednostavno korišćenje.

Nemački sajt usability.de je u novembru 2011. godine, u Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, sproveo test upotrebljivosti, organizovan od strane organizacije iF Design. Test je poredio LG Smart televizore i daljinske upravljače sa nekoliko konkurentskih proizvoda. Eksperti i učesnici testa izabrali su LG Smart TV i Magic Motion Remote Control daljinski upravljač kao najviše pogodnog za korisnike.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.