Izaberite muzeje u maju!

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja najavila je da će ovogodišnja manifestacija „Noć muzeja“ po deveti put biti održana 19. maja.

U jednoj noći 3.000 muzeja širom Evrope otvara svoja vrata predstavljajući premijerne izložbe i programe koji bude radoznalost svih posetilaca. Pod okriljem evropske i domaća Noć muzeja ujediniće 65 gradova Srbije, 64 beogradske lokacije i preko 150 institucija kulture.

U noći 19. maja od 18 sati vrata će otvoriti muzeji, galerije i izložbeni prostori u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Subotici, Aranđelovcu, Nišu, Bečeju, Valjevu, Titelu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci ali i Bačkoj Topoli, Inđiji, Vranju, Zrenjaninu, Boru,…
Devetoj Noći muzeja po prvi put priključili su se Apatin, Bački Petrovac, Gornji Milanovac, Irig i Paraćin.
Pod sloganom „ODLIČAN PROVOD U MUZEJIMA“ Noć muzeja će opet pokušati da, muzeje približi „običnoj“ i „nemuzejskoj publici“ i omogućiti im da u nesvakidašnjem terminu (18-02) prošetaju najlepšim lokacijama Srbije i posete jedinstvene izložbe pripremljene samo za ovu noć.

U osmoj Noći muzeja, prošle godine, Beograd je zabeležio 280.000 poseta, Novi Sad 105.000 dok je Šapcom u Noći muzeja prošetalo 19.000, Pančevom 5.000 a Zrenjaninom čak 10.000 ljudi.

Pokrovitelj nacionalne Noći muzeja je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Vidimo se 19. maja!

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja

newsmaster