Internet Business Forum 2011

 

(Beograd, sreda, 20. april 2011. godine ) Juče je u beogradskom hotelu Hyatt Regency održan prvi  Internet Business Forum 2011, posvećen Cloud tehnologiji i naprednim rešenjima za poslovanje. Na Forumu su predstavnici kompanije EUnet objavili partnerstvo sa globalnim liderom na polju Cloud Computinga, kompanijom CA Technologies, čime je Beograd postao centar jugoistočne Evrope u ponudi najsavremenijih Cloud rešenja za poslovanje.

Na prvom Internet Business Forumu 2011, učesnici su imali priliku da čuju sve o prednostima Cloud tehnologije od vodećih svetskih IT kompanija, kao što su CA Technologies, Zscaler, Gartner, Microsoft, Oracle, DNS Europe, Telenor, EUnet, RTS, Yellow Pages. Učesnici Foruma su u međusobnom razgovoru sa prisutnim zvanicama razjasnili zašto je budućnost poslovanja u Cloudu i na koji način im može pomoći da uštede novac.

Direktor kompanije EUnet Saša Marković, tom prilikom je izjavio: „Internet Business Forum 2011 je posvećen savremenim Cloud tehnologijama, koje polako ali sigurno, iz osnova menjaju način na koji koristimo Internet servise. Kompanije kao što su Google, Facebook ili Amazon danas opslužuju na stotine miliona korisnika pre svega zahvaljujući snazi sopstvene Cloud infrastrukture na kojoj baziraju isporuku svojih proizvoda i servisa. EUnet takođe poseduje sopstvenu Cloud infrastrukturu, ne samo zato što je u pitanju svetski trend koji EUnet želi da prati već, pre svega, zato što osluškuje potrebe svojih korisnika koji žele da na jednostavan način smanje troškove poslovanja, a da pritom uvećaju kvalitet servisa koji koriste ili nude drugima. Upravo zato, EUnet se opredelio za AppLogic Cloud platformu iza koje stoji kompanija CA Technologies, globalni lider na polju Cloud tehnologije.“

„Čast nam je što smo ovde i što učestvujemo na prvom Internet Business Forumu koji prezentuje napredne Cloud servise bazirane na CA 3Tera AppLogic Cloud platformi. Dugi niz godina DNS Europe i EUnet uspešno sarađuju u ponudi naprednih poslovnih hosting rešenja korisnicima širom Evrope, uz tehničku podršku u Beogradu. Od sada radimo zajedno kao ovlašćeni partneri CA Tehnologies za AppLogic  platformu i nudimo hosting usluge bazirane na Cloudu, području centralne, istočne i jugoistočne evropske regije. Današnji događaj, Internet Business Forum 2011, predstavlja značajan korak napred u dostupnosti Cloud usluga malim i velikim preduzećima i postavlja Beograd za logičan centar ove najsavremenije tehnologije“ rekao je Stephen Hurford, direktor kompanije DNS Europe.

newsmaster